Main Content

Volejbal: Slávia EU - Doprastav 1:3, stav finálovej série 2:1 - hlasy (2)

sobota, 13. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Bratislava 13. apríla (TASR) - Volejbalistky Slávie EU Bratislava nevyužili v sobotu v športovej hale Mladosť svoju prvú možnosť ukončiť finálové sériu play off extraligy a získať už svoj 14. majstrovský titul. V treťom zápase tejto série prehrali so svojím mestským rivalom a obhajcom trofeje Doprastavom 1:3 a tak je stav tejto série už len 2:1 v jej prospech. Štvrtý zápas je na programe v stredu 17. apríla o 17.00 h v hale PKO.

finále, 3. zápas:

Slávia EU Bratislava - Doprastav Bratislava 1:3 (-14, -19, 16, -22)

105 minút, rozhodovali Sarka, Juráček, 600 divákov.

/stav série: 2:1/

zostavy:

Slávia: Kuciaková, Salanciová, Smataníková, Kóšová, Herelová, Golitková, libero Hinzellerová (Pištěláková, Snopková, Mitrengová, Rákošová)

Doprastav: Crkoňová, Drobňáková, Hunterová, Pencová, Koseková, Stankovianska, libero Nikmonová (Ovečková, Abrhámová, Jelínková, Skalová)

Dôležitý súboj z pohľadu oboch tímov sa začal lepšie odvíjať pre hráčky Doprastavu. V úvode prvého setu si vypracovali 5-bodové vedenie 7:2 a to v ďalšom priebehu ešte vďaka kvalitnej obrane na sieti i razantnému útoku navyšovali a set bez problémov doviedli do víťaznej koncovky a vedenia 1:0. V druhom sete vysokoškoláčky najmä v úvode boli vyrovnanejším súperom, dvakrát sa bodovo súperkám aj vyrovnali (1:1, 4:4), ale vlastné chyby ich vždy zrážali. Rozhodujúci okamih prišiel za stavu 10:11, keď doprastaváčky opäť odskočili a set si už nenechali zobrať. V treťom sa zdalo, že domáce sa predsa len vzchopia, rýchlo získali vedenie 6:0, lenže súperky otočili na 6:8. Viedli ešte 9:7, ale od stavu 9:9 už mali navrch domáce a rozhodujúci okamih z ich pohľadu prišiel, keď zo stavu 12:12, získali vedenie 19:12. V koncovke potom využili hneď prvý setbal na skorigovanie stavu na 1:2. Slávistky následne nezachytili úvod štvrtého setu, keď prehrávali 1:4, no po podaní Kóšovej bolo zrazu 8:4. V týchto chvíľach sa hral najkvalitnejší volejbal, plný tvrdých útokov a skvelých obranných zákrokov v poli. V dramatickej koncovke boli napokon šťastnejšie hráčky Doprastavu. Z 20:20 ušli na 2O:23 a víťazstvo už z rúk nepustili.

Martin Hančík, tréner Slávie EU: "Samozrejme, že dievčatám nemôžem uprieť snahu, pretože chceli. Snažili sa bojovať aj hecovať, ale jednoducho to asi nestačilo. Keď si nezložíme loptu, aj keď si prihráme, tak sa hrá ťažko. Dnes ma niektoré veľmi sklamali, naopak niektoré ma potešili, pretože som to potom trocha zmenil a skoro to vyšlo. Nič to, my nemôžeme vešať hlavu. Vedel som, že to bude strašne ťažké, pretože Doprastav už nemal čo stratiť. My ideme teraz do PKO a pokúsime sa to uhrať tam."

Marek Rojko, tréner Doprastavu: "Som hrdý na hráčky, že tú sériu minimálne zdramatizovali. Pretože aj prvé dva zápasy napriek výsledkom ukázali, že ten rozdiel medzi nami až taký veľký nie je. Všetka česť patrí hráčkam, toto je víťazstvo družstva a hráčok, ani nie moje, ani asistentov a štatistikov, ale vnútornej sily družstva. Som tomu nesmierne rád, pretože to má úroveň, dôstojnosť a som rád, že chodí veľa ľudí na volejbal a teším sa s nimi."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy trénerov