Main Content

Golf: Woods na US Masters s dvoma trestnými údermi

nedeľa, 14. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Augusta 14. apríla (TASR) - Americký golfista Tiger Woods dostal od rozhodcov US Masters dva trestné údery na základe upozornenia televízneho diváka. Výrazne si tak na ihrisku Augusta National skomplikoval cestu za svojim pätnástym major titulom.

Potom, čo sa mu v druhom kole na 15. jamke loptička skotúľala do vodnej prekážky, rozhodol sa hrať z pôvodného miesta. Loptičku však nespustil najbližšie pôvodnému miestu a za to inkasoval dve trestné. Že ho nediskvalifikovali pre podpis skórkarty so zlým výsledkom, zdôvodnili arbitri tým, že na situáciu sa vzťahuje pravidlo 33-7, ktoré stanovuje, že diskvalifikácia je rozhodnutie turnajovej komisie. A tá stanovila, že dve trestné sú trest adekvátny situácii.

Woods sa k situácii vyjadril prostredníctvom sociálnej siete pred štartom tretieho kola. "Na jamke číslo 15 som využil drop, o ktorom som sa domnieval, že je v zmysle pravidiel. Nikto ma neupozornil, že by som nejaké porušil."

Celá situácia má háčik v tom, že komisia najskôr nemala v úmysle Woodsa potrestať. Záležitosť prerokovala vo chvíli, keď hral poslednú jamku a nechala ho teda podpísať skórkartu, o ktorej sa domnieval, že je v poriadku. Ale znovu sa zišla komisia potom, čo zazneli hráčove slová v interview, že na drop zvolil miesto ďalej od jamky, ako odkiaľ hral pôvodne. "Trest prijímam a chovám absolútny rešpekt k tomuto rozhodnutiu," povedal 37-ročný Woods, ktorý z deleného siedmeho miesta klesol na devätnáste.