Main Content

Vůjtekov tím posilňujú Jurčina a Záborský

nedeľa, 14. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Vůjtekov tím posilňujú Jurčina a Záborský
Vůjtekov tím posilňujú Jurčina a Záborský | zdroj: TASR

Bratislava 14. apríla (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa po dvoch prípravných zápasoch v Bielorusku rozlúčil s obrancom Petrom Čerešňákom a útočníkom Jurajom Majdanom.

Do prípravy, ktorá na budúci týždeň vyvrcholí dvoma zápasmi proti Česku (vo štvrtok 18.4. v Prahe a v sobotu 20.4. v Bratislave), sa zapoja obranca Milan Jurčina a Tomáš Záborský. Útočník Avangardu Omsk už uplynulý cyklus absolvoval s mužstvom, no do Bieloruska na zápasy ešte pre nedoliečené zranenie chrbta necestoval.

„Milan Jurčina by sa nám mal hlásiť v stredu predpoludním. Uvidíme, ako na tom bude zdravotne, či bude hrať už v Prahe vo štvrtok, ale v druhom zápase v Bratislave by mal už hrať,“ povedal pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja Vůjtek, ktorý sa ešte vrátil k dvom prípravným duelom proti Bielorusom. "Na hráčoch bolo vidno, že predsa je to už tretí a štvrtý zápas v príprave, podali sme lepší výkon ako vo Švédsku, no na druhej strane sme sa opäť nevyvarovali hlúpych a zbytočných faulov. V prvom zápase sme sa viacerým oslabeniam ešte ubránili, ale v druhom stretnutí sme na to doplatili a inkasovali tri góly v početnej nevýhode," dodal po návrate na Slovensko Vůjtek.