Main Content

Cyklistika: Čech Roman Kreuziger triumfoval v pretekoch Amstel Gold Race (2)

nedeľa, 14. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Cyklistika: Čech Roman Kreuziger triumfoval v pretekoch Amstel Gold Race (2)
Cyklistika: Čech Roman Kreuziger triumfoval v pretekoch Amstel Gold Race (2) | zdroj: TASR

Valkenburg 14. apríla (TASR) - Český cyklista Roman Kreuziger v nedeľu po sóle prekvapujúco vyhral 48. ročník pretekov Amstel Gold Race (251,8 km). Zo slovenskej trojice Peter Sagan (Cannondale), Peter a Martin Velitsovci (Omega Pharma - Quick Step) nefiguroval v prvej desiatke ani jeden.

Za jazdcom tímu Saxo Bank - Tinkoff a premiérovým českým víťazom jarnej klasiky prišiel do cieľa s 22-sekundovým odstupom líder prvej skupinky prenasledovateľov Španiel Alejandro Valverde.

"Tím odviedol na pretekoch skvelú prácu. Na konci to už bolo iba o mojich nohách," cituje slová Kreuzigera internetový portál idnes.cz

Rozhodujúci atak víťaza Okolo Švajčiarska 2008 a Okolo Romandie prišiel sedem kilometrov pred cieľom a náskok už bol príliš veľký na to, aby ho favoriti idúci za ním v záverečnom stúpaní na Cauberg dokázali zlikvidovať.

Deväťdesiat kilometrov pred cieľom postihol pelotón v jeho strede hromadný pád, do ktorého sa zaplietlo približne päťdesiat jazdcov. V nemocnici skončil Francúz Thomas Voeckler a pelotón už nedobehol Andy Schleck. Luxemburčan musel tiež vyhľadať pomoc lekára, pretože pri páde narazil hornou časťou tela na riadidlá.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas víťaza a ďalšie detaily.