Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (15.4.)

nedeľa, 14. apríl 2013 22:53 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (15.4.)
Správy dňa z NHL a KHL (15.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Ruský forward Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin nenastúpil do sobotňajšieho zápasu svojho tímu vo Floride, keď ruského reprezentanta z hry vyradilo bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

 
BOSTON: Švédsky forward Carl Söderberg sa oficiálne upísal Bostonu Bruins. S „medveďmi“ podpísal trojročný kontrakt v hodnote 3,025 miliónov dolárov. Zmluvu oficiálne potvrdilo aj vedenie NHL.
 
NASHVILLE: Nashville Predators počíta so švédskym útočníkom Filipom Forsbergom už pre tento ročník, keď sa talentovaný forward, ktorý do mesta country prišiel z Washingtonu v rámci výmeny Martina Erata rozhodol opustiť svoj tím z Leksandu a pripojil sa k tímu „Preds.“
 
ANAHEIM: Po tom, čo Raděk Dvořák strávil jeden zápas na tribúne ako zdravý náhradník Anaheimu Ducks sa vracia do zostavy „káčerov.“ Miesto mu uvoľní Matthew Lombardi.
 
CALGARY: Alex Tanguay, ktorý si poranil koleno bude Calgary Flames chýbať minimálne 4-6 týždňov a tak sa pre neho táto sezóna s najväčšou pravdepodobnosťou skončila. 
 
CSKA: Rastislavovi Staňovi sa dostalo veľkej pocty, keď ho uznávaný hokejový expert Alexander Paškov zaradil medzi piatich najlepších gólmanov KHL.
 
DYNAMO: Už dnes bude môcť moskovské Dynamo potvrdiť vedenie vo finálovej sérii KHL a získať Gagarinov pohár. Piaty duel série s Traktorom Čeľjabinsk sa uskutoční dnes o 17:30hod. Dynamo vyhráva v sérii 3:1 na zápasy a k celkovému prvenstvu v KHL mu chýba iba jedno víťazstvo.
 
SLOVENSKO: Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa rozlúčil s dvomi hráčmi. Slovenský výber opúšťajú obranca Peter Čerešňák a útočník Juraj Majdan. Do tímu naopak prichádzajú bek Milan Jurčina a útočník Tomáš Záborský.