Main Content

Hokej: Július Hudáček odchádza zo Švédska do KHL, upísal sa Novosibirsku (2)

pondelok, 15. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Novosibirsk 15. apríla (TASR) - Slovenský hokejový reprezentačný brankár Július Hudáček mení švédsku Elitserien za KHL. Doterajšia opora Frölundy posilní ruský klub Sibir Novosibirsk, kde medzi žrďami nahradí Kanaďana Jeffa Glassa, ktorý mieri do Nižného Novgorodu.

Strieborný medailista z Helsínk 2012 sa v šatni Sibiru stretne s krajanom Kristiánom Kudročom. "Július mal niekoľko ponúk, sám mal záujem vyskúšať si KHL. Došlo k dohode s vedením Sibiru, kde Hudáček podpísal dvojročnú zmluvu," uviedol pre špecializovaný portál hokej.cz hráčov zástupca Robert Spálenka zo spoločnosti Sport Invest.

Dvadsaťštyriročný Hudáček hokejovo vyrastal v Spišskej Novej Vsi, v extralige vybojoval s Košicami tri majstrovské tituly v rade. Vo Švédsku pôsobil od sezóny 2011/2012, najprv si obliekal dres Södertälje v druhej najvyššej súťaži a od leta 2012 bol hráčom Frölundy. V základnej časti Elitserien patril k najlepším brankárom súťaže, v 48 dueloch zaznamenal priemer 1,89 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 93 percent. V play off pridal šesť štartov s bilanciou 2,32 gólu na zápas a percentuálnou úspešnosťou 92,0.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí odsek