Main Content

Volejbal: Humenčania chcú získať späť požičané, UNICEF myslí na dve víťazstvá

pondelok, 15. apríl 2013 13:30 | Autor: TASR

Humenné 15. apríla (TASR) - Volejbalisti Chemesu Humenné môžu byť po úvodnom finálovom dvojzápase na domácej palubovke spokojní iba na polovicu. Ich súper VT UNICEF Bratislava totiž v druhom z nich dokázal zvíťaziť a odviesť si dôležitý triumf. Podľa slov trénera Richarda Vlkolinského by si však Humenčania vzali radi späť požičané.

"Každý sa snažil rozhodnúť hneď v úvode, preto bolo veľa obojstranne pokazených podaní, veľa rozhodujúcich útokov, ktoré sa valili do plnej obrany. Favorit je na druhej strane, my môžeme a keď sa s nimi ťaháme a nám to viaže ruky, nohy, tak je od hráčov trošku zbytočné. Samozrejme ide nám o niečo, ale mali by hrať uvoľnenejšie a byť drzejší," uviedol v rozhovore pre TASR hlavný tréner humenského tímu Richard Vlkolinský.

"Chemesáci" sa nemohli spoliehať v druhom zápase na kapitána Milana Mizeráka, ktorý pre zranenie presedel duel iba na lavičke a na jeho pozícii ho zastúpil Peter Mlynarčík. "Mlynarčík zahral svoje, mne sa páčil, keďže je to veľmi mladý chlapec. Je to v poriadku a ja si myslím, že zahral veľmi dobrý zápas. Je to finále a tlak na mladých hráčov je obrovský. Kapitán nám chýbal, ale taký je šport," skonštatoval Vlkolinský a na margo ambícii pred dvojzápasom v Bratislave dodal: "Chceli by sme získať požičané."

Bratislavčanov v sobotu o víťazstvo pripravili prílišné emócie, keď sa nedokázali stotožniť s verdiktmi rozhodcov a doľahlo to na nich predovšetkým v tajbrejku. "Chybu som zobral na seba, keďže som urobil chybu v postavení a aj som dostal žltú kartu. Verím, že sa nám to už nebude opakovať a verím, že sme pripravení aj na také stavy, keď budú sporné lopty. Nesmie nás to nejako vyviesť z miery," zobral vinu na seba hlavný tréner Branko Pistovič, ktorý v nedeľu krotil svojich zverencov. "Chceli sme dosiahnuť to, aby sme v koncovke setu mali navrch štyri alebo päť bodov, aby sa nám hralo jednoduchšie. Tretí set to bola takmer jedna obrovská tragédia, sme jediné družstvo na svete, ktorému sa to stalo po druhý raz. Pevne verím, že sa to už nezopakuje," zaželal si Pistovič.

Ten by bol rád, ak by jeho zverenci nadviazali na výkony zo semifinálovej série, k čomu by im malo dopomôcť domáce prostredie. "Bol by to ideálny scenár doma zvíťaziť v oboch zápasoch. Ako bolo vidieť, tak obidva zápasy boli vyrovnané. Tak ako sme mohli v sobotu vyhrať my, tak v nedeľu Humenčania. Verím, že v Hant Aréne hráme oveľa lepšie a potvrdíme formu zo semifinále, ktorú sme mali. Dá sa povedať, že teraz hráme o jeden stupienok nižšie. Posledný semifinálový duel so Svidníkom nám vyšiel tak ako sme si povedali a od toho sa nevieme akosi odraziť. Musíme sa tam vrátiť a práve Hant Aréna nám v tom musí pomôcť," prezradil pre TASR bratislavský kormidelník.