Main Content

Hokej-MS18: Paulovič si poranil koleno a prišiel o MS, nahradil ho Predajniansky

pondelok, 15. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Bratislava 15. apríla (TASR) - Jednu zmenu musel urobiť tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Anton Bartánus tesne pred odletom na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie v ruskom Soči. Zraneného útočníka Mateja Pauloviča zo švédskeho Färjestadu nahradil Martin Predajniansky (Banská Bystrica).

"Žiaľ, Paulovič sa v nedeľu na tréningu nešťastne zranil. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo, že má poškodené koleno a na šampionát tak nebude môcť s nami odcestovať," informoval TASR manažér SR "18" Roman Ulehla.

Z plánovaného kádra tak vypadol v rýchlom slede už tretí nominovaný hráč a opäť jedna z očakávaných opôr. Zranenie krčnej chrbtice predtým zmarilo štart centrovi Jurajovi Šiškovi a ospravedlnil sa aj Martin Reway, útočník kanadského juniorského tímu Gatineau Olympiques z QMJHL. V tíme slovenskej osemnástky figuruje trojica brankárov, osem obrancov a 12 útočníkov.

Mladí reprezentanti v noci z pondelka na utorok o 0.30 odletia z Viedne do Moskvy a odtiaľ do Soči, kde by mali pristáť krátko pred poludním. Bývať budú v hoteli Vesna. Prvý zápas na ľade miestnej Šajba Areny odohrajú vo štvrtok, keď si zmerajú sily s rovesníkmi z Kanady. Ich ďalšími súpermi v základnej B-skupine budú postupne Švajčiarsko, Švédsko a Nemecko.

Nominácia SR "18" na MS v Soči (18. – 28. apríla):

Brankári - Denis Godla (HK Spišská Nová Ves), Maroš Mikoláš (MsHK Žilina), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce)

Obrancovia: Patrik Bačik, Erik Černák, Tomáš Gula (všetci HC Slovan Bratislava), Adrián Sloboda (HK 36 Skalica), Mislav Rosandič (HC `05 Banská Bystrica), Martin Boboš (HC Košice), Lukáš Dubeň (HK 95 Považská Bystrica/HC 05 B. Bystrica), Matúš Holenda (HK DUKLA Trenčín/HK Trnava)

Útočníci - Samuel Petráš (HC Slovan Bratislava), Timotej Šille (HK 36 Skalica), Martin Ambroz (HC `05 Banská Bystrica), Dávid Šoltés (HC Košice), Kristián Horvát (P.H.K. Prešov/HC Košice), Jakub Žilka (HC 07 Detva/HKM Zvolen), Šimon Beták (HC Olomouc / ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF /Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeräs /Švéd.), Róbert Varga (HC Vaasan Sport/ Fín.), Dominik Rehák (Victoriaville Tigers/Kan.), Martin Predajniansky (HC 05 B. Bystrica)

Realizačný tím: Ernest Bokroš (šéf výpravy), Roman Ulehla (manažér), Anton Bartánus (tréner), Roman Mega, Miroslav Mosnár (asistenti trénera), Ivan Feneš (kondičný a video tréner), MUDr. Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri).