Main Content

NHL: Hráčmi týždňa Bobrovskij, Kessel a Bachman

pondelok, 15. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

New York 15. apríla (TASR) - Najlepšími hráčmi uplynulého týždňa v hokejovej NHL sa stali brankár Columbus Blue Jackets Sergej Bobrovskij, pravý krídelník Toronto Maple Leafs Phil Kessel a gólman Dallasu Stars Richard Bachman.

Štatút najlepšieho hráča si vyslúžil ruský brankár Bobrovskij, ktorý zakončil týždeň s tromi výhrami z troch zápasov, priemerom 0,97 inkasovaného gólu na stretnutie a 97,1% úspešnosťou svojich zákrokov. V spomínanom období vychytal raz aj čisté konto, pričom počas 185 minút pustil za svoj chrbát len 3 zo 103 striel. Dvadsaťštyriročný rodák z Novokuznecka dostal dva alebo menej gólov v 16 z posledných 20 odchytaných duelov. V 32 stretnutiach skrátenej základnej časti má Bobrovskij na konte 16 výhier, 10 prehier a 6 remíz. Medzi brankármi NHL je na druhom mieste s 93,2% úspešnosťou svojich zákrokov.

Kessel v sledovanom období zaznamenal päť gólov a v troch stretnutiach pridal aj dve asistencie. Dvadsaťpäťročný rodák z kanadského Madisonu odohral v tejto sezóne 41 zápasov a je najproduktívnejším hráčom javorových listov s 15 gólmi a 27 asistenciami.

Bachman rovnako vychytal tri víťazstvá Dallasu v troch stretnutiach, pričom mal priemer 1,08 inkasovaného gólu na zápas a 96,3% úspešnosť zákrokov. Práve vďaka svojmu brankárovi živí Dallas stále šance na postup do play-off. Bachman zaskočil namiesto zranenej jednotky Kari Lehtonena a chopil sa svojej šance. Dvadsaťpäťročný rodák zo Salt Lake City v Utahu odohral v tejto sezóne 11 stretnutí s bilanciou šesť výhier, tri prehry a dve remízy.