Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (16.4.)

pondelok, 15. apríl 2013 23:26 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (16.4.)
Správy dňa z NHL a KHL (16.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

SLOVENSKO: Miroslav Šatan dostal od lekárov povolenie hrať a tak by sa už dnes mal hlásiť vo výbere Vladimíra Vůjteka, ktorý sa pripravuje na MS 2013, ktoré sa uskutočnia vo Švédsku a Fínsku.

SLOVENSKO:
Slovenských fanúšikov môže tešiť zapojenie sa Miroslava Šatana do prípravy na čoraz blížiaci sa svetový šampionát, druhá horúca správa, ktorá sa týka slovenskej reprezentácie však už taká ružová nie je. Jánovi Lacovi neumožňujú zdravotné problémy absolvovať záver prípravy zverencov Vladimíra Vůjteka a na MS tak nepocestuje. 

NOVOSIBIRSK & NOVGOROD: Slovenský gólman Július Hudáček opúšťa švédsku Elitserien a posilní účastníka KHL HC Sibir Novosibirsk. Slovenský brankár je náhradou za Jeffa Glassa, ktorý odchádza do Torpeda Nižnij Novgorod.
 
LEV: Pražský Lev sa posilnil o tri veľmi zaujímavé mená, keď do kádra HC Lev Praha pribudnú traja legionári – brankár Petri Vehanen a útočník Justin Azevedo z fínskej Lukko Raumy a treťou posilou sa stal najproduktívnejší hokejista nemeckej DEL ligy Calle Riderwall.
 
HVIEZDY TÝŽDŇA NHL: Hviezdami týždňa v NHL sa stali brankár Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij, útočník Toronta Maple Leafs Phil Kessel a trojlístok uzatvára gólman Dallasu Stars Richard Bachman.
 
ST. LOUIS: Slovenský gólman Jaroslav Halák už vykorčuľoval na ľad a postupne by mal v tréningoch podstupovať väčšiu a väčšiu záťaž. Naďalej však ostáva otázne, či sa bratislavský rodák objaví ešte v tejto sezóne v bránkovisku svojho tímu.
 
PHILADELPHIA: Generálny manažér Philadelphie Flyers Paul Holmgren podržal trénera Petra Lavioletta a vyjadril sa, že 48-ročný kouč bude aj v budúcej sezóne plniť rolu hlavného trénera „letcov.“
 
EDMONTON: Novým generálnym manažérom Edmontonu Oilers sa stáva Craig MacTavish, ktorý na tejto pozícii vystrieda Stevea Tambelliniho.
 
DETROIT: Krídelník Detroitu Red Wings Johan Franzen zaznamenal svoj 300. bod v NHL, keď sa strelecky presadil v zápase s Nashvillom. 33-ročný Švéd pozbieral tristo kanadských bodov v 507 dueloch.
 
DETROIT: Danny DeKeyser zaznamenal svoj premiérový bod v zámorskej profilige, keď sa na víťazstve Detroitu Red Wings v Nashville Predators 3:0 podieľal jednou asistenciou.
 
MONTREAL: Švédsky forward Sebastian Collberg, ktorý bol vlani draftovaný Montrealom Canadiens dohrá tento ročník na farme „Habs“ v Hamiltone. Po sezóne sa však vráti do Frölundy, s ktorou má platnú zmluvu do konca sezóny 2013/2014.
 
CALGARY: Útočník Paul Byron bol preradený na farmu Calgary Flames do Abbotsfordu a spolu s ním do AHL odchádza aj Akim Aliu, ktorého v zostave nahradí uzdravený Curtis Glencross.
 
TAMPA BAY: Zraneného Natea Thompsona bude v zostave Tampy Bay Lightning zastupovať J. T. Wyman.
 
DYNAMO: Finálová séria KHL naďalej pokračuje, keď Traktor Čeľabinsk dokázal zvíťaziť na ľade svojho súpera z Dynama Moskva 4:3 a znížil tak stav série na 3:2. Séria sa sťahuje do Čeľabinsku, kde sa v stredu uskutoční šiesty finálový duel.