Main Content

Olympijské: Organizátori OH 2016 v Riu považujú bezpečnosť za prioritu

utorok, 16. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

Sao Paulo 16. apríla (TASR) - Organizátori OH 2016 v Riu de Janeiru vyjadrili ľútosť nad smrteľnými explóziami počas Bostonského maratónu a opakovane zdôraznili, že bezpečnosť je ich hlavnou prioritou pred aj v priebehu olympiády. Informovala o tom agentúra AP.

"Rio 2016 ponúka hlbokú sústrasť a kondolencie všetkým, ktorých sa dotýka tragický incident v Bostone," uvádza sa vo vyhlásení komisie pre OH 2016. "Bezpečnosť je vždy top prioritou olympiády a paralympiády, takže veľmi úzko spolupracujeme s našimi vládnymi zástupcami, aby hry v roku 2016 boli bezpečné."

Dve bomby explodovali zabalené na ulici blízko cieľovej rovinky na Bostonskom maratóne. Podľa doterajších informácii si explózie už vyžiadali tri ľudské životy a viac ako 100 osôb má rôzne zranenia od menších až po vážne. "Je jasné, že naše prvé myšlienky patria obetiam a ich rodinám povedal hovorca Medzinárodného olympijského výboru Mark Adams.

Bezpečnosť sa v Brazílii stala opäť horúcou témou po tom, ako jednu americkú ženu znásilnil a zbil gang, zatiaľ čo jej zviazaný francúzsky priateľ sa musel na všetko prizerať.