Main Content

Atletika: Na Madridskom maratóne očakávajú viac ako 20.000 športovcov

utorok, 16. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Madrid 16. apríla (TASR) - Na 36. ročníku Madridského maratónu, ktorý sa uskutoční v nedeľu 28. apríla, sa očakáva účasť viac ako 20.000 bežcov. Organizátori v španielskej metropole predpokladajú, že na podujatie, ktoré nasleduje týždeň po Londýnskom maratóne, sa ešte prihlási okolo 9000 športovcov.

Madridský maratón pozostáva z dvoch odlišných podujatí. Jedným je klasický maratón, ktorý vlani dokončilo okolo 9000 bežcov, a druhým sú preteky na 10 km. Organizátori však po explóziách v Bostone čakajú na ďalšie postupy v otázke bezpečnosti.

"Hneď, ako sme sa dopočuli o explóziách ba Bostonskom maratóne, sme sa spojili s mestským zastupiteľstvom v Madride," uviedol riaditeľ Madridského maratónu Pedro Rumbao. "Všetci čakáme na podrobné informácie o tom, čo sa stalo alebo, či nepotvrdia, že išlo o teroristický útok."

Londýnsky maratón sa určite uskutoční, čo už potvrdil britský minister športu Hugh. "Je to na zváženie, ale my sme presvedčení, že dokážeme ustrážiť toto podujatie v bezpečnosti. Myslím, že toto je jeden z tých incidentov, kde je najlepšie prejaviť solidaritu s Bostonom a jednoznačne poslať odkaz tým, ktorí za to sú zodpovední," skonštatoval pre agentúru Reuters Hugh.