Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.4.)

utorok, 16. apríl 2013 12:01 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (16.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

 

Liverpool: Slovenský obranca z Anfield Road Martin Škrtel sa vyjadril, že sa pobije o miesto v základnej zostave. Jeho slová cituje oficiálna klubová stránka. "Takéto veci sa vo futbale stávajú, teraz je rad na mne. Musím situáciu rešpektovať a čakať na svoju šancu. Dúfam, že tá príde ešte pred skončením sezóny. Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že budem bojovať o svoj post v mužstve," povedal rodák z Handlovej.

Manchester City: 
Sergio Agüero nakoniec nebude dodatočne potrestaný za svoj nešetrný zákrok zo semifinále FA Cupu. Útočník manchesterských Citizens v tomto zápase oboma nohami skočil na ležiaceho brazílskeho stopéra Chelsea Davida Luiza, pričom nedostal ani žltú kartu.

Chelsea
: Americký klub Los Angeles Galaxy zintenzívnil svoj záujem o služby záložníka londýnskej Chelsea Franka Lamparda. Ten kvôli záujmu klubu z americkej MLS dokonca odložil svoju plánovanú svadbu.

Chelsea: Klub z hlavného mesta Anglicka naďalej jedná s Bayerom Leverkusen o prestupe nemeckého zakončovateľa Andre Schürrleho. Celková prestupová čiastka by sa mohla pohybovať okolo 20 miliónov libier.

Sunderland:
Vo svojom poslednom ligovom zápase vyhrali „Čierne mačky“ nad svojim úhlavným rivalom z Newcastlu na jeho pôde presvedčujúco 3:0. Tréner hostí Paolo Di Canio neskrýval svoje nadšenie a výhru venoval svojej matke. „Sú veci, ktoré majú zostať v našom vnútri a nie je dobré sa s ostatnými o ne deliť. Ja ale verím v jednu vec – pred výkopom som videl smejúcu sa tvár mojej mamky. V sobotu to bol presne rok, čo zomrela. Musím jej preto poďakovať, výhra patrí jej,“ povedal dojatý Di Canio.

Queens Park Rangers
: Manažér Harry Redknapp je nespokojný s výkonmi svojich zverencov. „ Ak zostúpime do Championship, tak mnohí hráči budú chcieť odísť, pretože tam nebudú chcieť hrať. Ale keby teraz hrali lepšie nemuseli by v Championship vôbec byť.“ Queens Park je v tabuľke na predposlednom 19. mieste.

Fulham
: Brankársky veterán Mark Schwarzer, tvrdí že s Fulhamom nerokuje o novej zmluve. 40-ročný skúsený brankár by tak mohol byť v lete na odchode z Craven Cottage. Schwarzer však o konci kariéry zatiaľ neuvažuje. Dokonca by ešte chcel Austráliu reprezentovať na ďalších Majstrovstvách sveta.

Wigan a Aston Villa: Dres oboch mužstiev namočených v záchranárskych prácach si vyskúšal stredopoliar Charles N´Zogbia. Francúz, ktorý aktuálne pôsobí v birminghamskej Aston Ville sa vyjadril, že by ho vôbec nemrzelo, keby sa Aston Villa zachránila práve na úkor Wiganu. “Nemyslím si, že by som sa cítil nepríjemne, ak by sme poslali Wigan do Championshipu. Teraz hrám za Villu a dúfam, že sa nám podarí udržať sa v lige.”