Main Content

Basketbal: Košičanky do finále proti Ružomberku s cieľom získať desiaty titul

utorok, 16. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Košice 16. apríla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice vstupujú do finálovej série najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže žien proti tradičnému rivalovi s Ružomberka s cieľom získať desiaty titul v rade a zároveň prvú hviezdu na dres.

"Je to hviezdička na drese za desať titulov a Ružomberok ju zaslúžene má. Budeme veľmi radi, ak si ju zaslúžime tiež," uviedol generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

V tohtosezónnom finále 2012/2013 si zmeria sily štvrtý tím Európskej ligy a štvrtý Európskeho pohára FIBA. "Teším sa na túto sériu, budú proti sebe bojovať dva historicky najúspešnejšie kluby na Slovensku a bude to aj zaujímavý súboj mňa s Pištom Svitekom, takže sa na to teším," skonštatoval tréner Maroš Kováčik.

Košický klub po Final Eight opustili dve Američanky Plenette Piersonová a Natasha Lacyová. Ružomberčanky vo februári naopak posilnili rozohrávku po angažovaní Američanky Courtney Vanderslootovej. "Možno to nebude to pravé orechové, v našom družstve však netreba podceniť žiadnu hráčku. Či už Quigleyová, ktorá bola dlhodobo piatou najlepšou strelkyňou EL, či Bojovičová, tretia najlepšia v asistenciách. Myslím si, že Krivačevičová predviedla jeden z najväčších progresov v celej EL a treba spomenúť i Kulichovú a Kupčíkovú, ktoré sú vynikajúce obranárky," zamyslel sa Kováčik.

Ten napriek odchodu Američaniek myslí iba na celkový triumf. "Neoslabili sme sa tak, aby sme išli do súbojov s prehnaným strachom. Súper je kvalitný, rešpektujeme ho, no bojovali sme celú sezónu, aby sme mali výhodu domáceho ihriska a dúfam, že ju využijeme," povedal Kováčik.

Na jeho slová nadviazala kapitánka Lucia Kupčíková. "Finále odohráme so starým súperom, takmer každoročným, takže musíme odohrať dobrý zápas a veríme, že finále bude 3:0 a titul zostane doma," odhodlane dodala.

Program finále:

1. zápas: Good Angels Košice – MBK Ružomberok (streda 17. apríla, 18.00 hod.)

2. zápas: MBK Ružomberok – Good Angels Košice (sobota 20. apríla, 15.30 hod.)

3. zápas: Good Angels Košice – MBK Ružomberok (streda 24. apríla, 18.00 hod.)

prípadný 4. zápas: MBK Ružomberok – Good Angels Košice (sobota 27. apríla, 17.00 hod.)

prípadný 5. zápas: Good Angels Košice – MBK Ružomberok (utorok 30. apríla, 18.00 hod.)