Main Content

NHL: Zámorská profiliga plánuje až šesť zápasov pod holým nebom

streda, 17. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

New York 17. apríla (TASR) - Vedenie zámorskej NHL plánuje v budúcej sezóne okrem tradičného novoročného sviatku Winter Classic ďalších päť zápasov pod holým nebom. Tie sa podľa informácií ESPN budú hrať na štadiónoch pre americký futbal i bejzbal po celej Severnej Amerike.

Oficiálne potvrdený je zatiaľ iba duel Winter Classic 1. januára 2014 na na pôde Michiganskej univerzity v Ann Arbor medzi Detroitom a Torontom, v najližších dňoch by ale predstavitelia profiligy mali potvrdiť ďalšie stretnutia na otvorených štadiónoch v Los Angeles, New Yorku, Chicagu a Vancouveri.

Vzhľadom k logistickej náročnosti ešte môže prísť k určitým zmenám v programe zápasov, ale premiérový duel pod holým nebom v Kalifornii by mala vidieť bejzbalová aréna Dodgers, kde domáci tím Los Angeles privíta 25. januára Anaheim.

Pred populárnym vyvrcholením ligy amerického futbalu Super Bowlom XLVIII., ktorý bude 2. februára na štadióne MetLife v New Jersey, chce NHL pritiahnuť pozornosť do newyorskej oblasti a tak tamojší NY Rangers odohrajú v otvorenej bejbalovej aréne Yankees derby zápasy proti New Jersey (26. januára) a NY Islanders (29. januára).

Zostávajúce dva zápasy bez strechy sú naplánované v rámci tzv. Hokejového víkendu v Amerike a stretnú sa v nich Chicago proti Pittsburghu 1. marca na štadióne amerického futbalu Soldier Field v Chicagu a o deň neskôr v aréne B.C. Place vo Vancouveri domáci Canucks privítajú v zápase označovanom ako Herritage Classic Ottawu.