Main Content

Miroslav Šatan proti Česku našim kapitánom!

streda, 17. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Miroslav Šatan proti Česku našim kapitánom!
Miroslav Šatan proti Česku našim kapitánom! | zdroj: TASR

Bratislava 17. apríla (TASR) - Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie v prípravnom zápase v Prahe proti domácemu Česku bude vo štvrtok útočník Miroslav Šatan.

Vo výprave, ktorá v stredu po predpoludňajšom tréningu odcestovala do dejiska súboja už nie je útočník Michael Vandas. Ten nebude pokračovať v príprave na MS, informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Šatanovými asistentmi budú Jozef Stümpel a Branko Radivojevič. Štvrtkový súboj sa uskutoční v Tipsport aréne. Útočník Slovana Bratislava by mal nastúpiť v útoku s Romanom Kukumbergom a Liborom Hudáčkom.

V dueloch, ktoré budú patriť do série Euro Hockey Challenge, chce tréner Vladimír Vůjtek predovšetkým otestovať formu svojich hráčov a preskúšať ďalšie herné varianty. Český kouč bude mať k dispozícii aj kanoniera Avangardu Omsk Tomáša Záborského, ktorý si doliečil boľavý chrbát a mal by nastúpiť v oboch dueloch s "federálnymi" rivalmi. Vůjtek ale už nemôže ďalej počítať s Jánom Lacom z Donbassu Doneck, najlepšieho brankára vlaňajších MS stále trápi zranené koleno a pravdepodobne ho čaká operácia menisku.