Main Content

Olympijské: Rogge po Bostone nemá pochybnosti v otázke bezpečnosti OH

streda, 17. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Boston 17. apríla (TASR) - Bombové atentáty na Bostonskom maratóne rozprúdili diskusiu o bezpečnosti veľkých športových podujatí. Reagoval v nej aj prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge.

"Máme plány, ktoré pokrývajú všetky možnosti," citovala agentúra dpa slová prezidenta (MOV) Roggeho, ktorý odpovedal na otázky novinárov v súvislosti so ZOH 2014 v Soči a OH 2016 v Riu de Janeiro. "Bezpečnosť na OH je záležitosťou usporiadateľskej krajiny a my nemáme dôvod na pochybnosti, že nemajú situáciu pod kontrolou," dodal prvý muž svetového športu.

Organizátori Bostonského maratónu v stredu informovali, že podujatie sa uskutoční aj na budúci rok. "Je to dôležitá súčasť spoločenského života. Cítime sa zaviazaní pokračovať v tradícii," reagoval obchodný riaditeľ spoločnosti Boston Athletic Association (BAA) Thomas Grilk.

V pondelok prišli v Bostone o život tri osoby a viac ako 170 utrpelo zranenia. Víkendové maratóny v Londýne a Hamburgu budú sprevádzať sprísnené bezpečnostné opatrenia.