Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (18.4.)

štvrtok, 18. apríl 2013 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (18.4.)
Správy dňa z NHL a KHL (18.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 DYNAMO: Moskovské Dynamo obhájilo titul v KHL a stalo sa tak druhýkrát po sebe víťazom Gagarinovho pohára. V šiestom dueli v sérii porazili svojho súpera z Čeľabinsku 3:2 po predĺžení a z celkového prvenstva sa tak mohol radovať aj slovenský obranca Dominik Graňák.

 
NHL: Vedenie NHL predstavilo svoj plán odohrať v budúcej sezóne až šesť duelov pod otvoreným nebom. Okrem klasického zápasu, ktorý je označovaný ako Winter Classic medzi Detroitom a Torontom by si mali na štadiónoch pre bejzbal resp. pre americký futbal zmerať sily Los Angeles s Anaheimom, New York Rangers s New Jersey a následne s New Yorkom Islanders a atmosféru týchto obľúbených súbojov by mali okúsiť aj hokejisti Chicaga s Pittsburghom a Vancouveru s Ottawou.
 
BOSTON: Útočníci Bostonu Bruins Patrice Bergeron a Brad Marchand sa uzdravili z otrasu mozgu a sú plne k dispozícii svojmu tímu.
 
CAROLINA: Útočník Caroliny Hurricanes Jeff Skinner nedohral stretnutie proti Ottawe Senators, keď utrpel zranenie v hornej časti tela po strete s bekom Jaredom Cowenom. Termín Skinnerovho návratu na ľad nie je známy.
 
MONTREAL: Duel proti Pittsburghu Penguins vynechal útočník Montrealu Canadiens Michale Ryder, ktorého z hry vyradilo zranenie v hornej časti tela.
 
NY RANGERS: V zápase s Philadelphiou Flyers sa zranil útočník New Yorku Rangers Brian Boyle, ktorý vypadol zo zostavy „jazdcov“ kvôli zraneniu v dolnej časti tela.
 
TORONTO: Po piatich vynechaných zápasoch sa do zostavy Toronta Maple Leafs vrátil Joffrey Lupul, ktorý bol mimo hru vinou otrasu mozgu.
 
OTTAWA & BOSTON: Duel medzi Bostonom a Ottawou, ktorý bol preložený sa odohrá 28. apríla, teda deň po plánovanom konci základnej časti NHL.
 
ST. LOUIS: Saint Louis Blues sa bude musieť zaobísť bez T. J. Oshieho, ktorý musí podstúpiť operáciu zlomenej kosti v chodidle. Dĺžka rekonvalescencie 26-ročného forwarda nie je známa.
 
ST. LOUIS: Útočník Dmitrij Jaškin odohral svoj premiérový duel v NHL, keď sa objavil v drese Saint Louis Blues v súboji proti Vancouveru Canucks. Bodovo sa nepresadil. Tento duel bol významný aj pre trénera „Bluesmanov“ Kena Hitchcocka, ktorý zaznamenal 600. výhru vo svojej kariére. Blues zvíťazili 2:1 po shootoutoch.
 
NY ISLANDERS: New York Islanders prišlo v súboji s Floridou Panthers o Caseyho Cizikasa, ktorý nedohral zápas pre zranenie v hornej časti tela.