Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (18.4.)

štvrtok, 18. apríl 2013 11:15 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (18.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (18.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

 

CARDIFF: Futbalisti z hlavného mesta Walesu sa konečne dočkali. Po 51. rokoch sa opäť predstavia v Premier League. Na postup im stačila bezgólová remíza s Charltonom, ktorý ešte bojuje o postup do play –off. V Cardiffe pôsobí aj mladý slovenský záložník Filip Kiss. Rodák z Dunajskej Stredy však nastupuje výhradne za B-tým.

LIVERPOOL
: Horúcim “tovarom” na prestupovom trhu je uruguajský bombardér Luis Suárez, ktorý je s 22 gólmi najlepším strelcom Premier League. Vedenie liverpoolského klubu rázne vylučuje odchod svojho ostrostrelca, ale Liverpool sa v posledných rokoch skôr trápi. Preto je otázne ako dlho si svoj strelecký klenot klub udrží.

ASTON VILLA
: Ohľadom zdravotného stavu Stiliyana Petrova prišla z Villa Parku pozitívna správa. Lekárom sa podarilo šírenie rakoviny zastaviť a bulharský reprezentant priznal, že prežil najstrašnejší rok svojho života. O návrate na futbalové trávniky zatiaľ ešte neuvažuje.

CHELSEA
: K zástupu záujemcov o služby ikony londýnskej Chelsea Franka Lamparda sa pridal ďalší klub z hlavného mesta – Fulham. Lampardovi končí v lete zmluva a pravdepodobne nedostane ponuku na jej predĺženie. To sa, ale nepáči verným fanúšikom „The Blues“ a je nepravdepodobné, že by Lampard chcel hrať za iný anglický klub. 

CHELSEA
: Chelsea hľadá prípadnu náhradu za svoju legendu na stopérskom poste – Johna Terryho. 32-ročný Angličan sa síce nechystá zavesiť kopačky na klinec, ale londýnsky klub si chce náhradu zaobstarať s predstihom. Preto sa klub zameral na angažovanie brazílskeho stopéra Dedého. O jeho služby sa však začali zaujímať aj ďalší giganti – Manchester United a FC Liverpool.

MANCHESTER
CITY: Ohľadom svojho nešetrného zákroku na Davida Luiza sa nakoniec vyjadril aj samotný Sergio Agüero. “Kontaktoval som Davida a ospravedlnil som sa mu za to, čo sa stalo. Bolo to z mojej strany impulzívne a nemalo sa to stať ”, povedal bez výhovoriek rodák z argentínskeho Quilmesu.

WIGAN ATHLETIC
: Wigan postúpil v FA Cupe až do samotného finále, ale jeho španielsky tréner Roberto Martínez sa snaží, aby hráči neprepadli prehnanej eufórii. Poukazuje na to, že hlavným cieľom je záchrana v Premier League. Klub sa momentálne nachádza na zostupovej 18. priečke.

NEWCASTLE
: „Straky“ majú v hľadáčiku svojho bývalého hráča Andyho Carrolla. Ten je hráčom Liverpoolu, ale momentálne je na hosťovaní vo West Hame. Za anglického útočníka Liverpool zaplatil v roku 2011 Newcastlu 35 milónov libier. Tentoraz by sa však prestupová čiastka nemala dostať nad hranicu10 miliónov.