Main Content

Futbal: PSG už double nezíska, Ancelotti po vyradení v pohári: "Katastrofa"

štvrtok, 18. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Paríž 18. apríla (TASR) - Futbalisti Paríž St. Germain už v sezóne 2012/2013 francúzsky double určite nezískajú. Líder Ligue 1 totiž stroskotal vo štvrťfinále Francúzskeho pohára na tíme Evian TG, keď v normálnom hracom čase remizoval 1:1 a v jedenástkovom rostrele prehral 1:4.

V samotnom pohárovom stretnutí viedol favorit od ôsmej minúty po góle Javiera Pastoreho, za Evian vyrovnal v závere prvého polčasu Saber Khlifa. PSG hral navyše od 118. minúty bez vylúčeného Thiaga Mottu. Pri jedenástkovom rozstrele neuspeli letné akvizície Zlatan Ibrahimovič ani Thiago Silva.

Tréner štvrťfinalistu Ligy majstrov 2012/2013 Carlo Ancelotti neskrýval po stretnutí sklamanie. "Bola to jedna katastrofa. Predviedli sme najhorší výkon pod mojim vedením," citoval Ancelottiho Canal+. "Je mi to veľmi ľúto. Beriem to na svoju zodpovednosť. Náš prístup k zápasu nebol na dostatočnej úrovni. Ak ide tím na ihrisko s laxným prístupom, je to chyba trénera."

Šesť kôl pred koncom francúzskej Ligue 1 majú Ancelottiho zverenci pred druhým Olympique Marseille náskok deviatich bodov.