Main Content

Americký futbal: Bratislava Monarchs štartuje stredoeurópsku Interligu

piatok, 19. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Bratislava 19. apríla (TASR) - V sobotu 20. apríla otvorí najstarší a najúspešnejší klub amerického futbalu na Slovensku svoju ďalšiu sezónu. Na svojom domácom ihrisku na Nobelovej ulici privítajú "Panovníci" maďarských Budapešť Hurricanes, súpera, s ktorým sa doposiaľ nikdy nestretli.

Zápas je prvým kolom Stredoeurópskej Interligy CEI 2013, v ktorej Bratislavčania nastupujú už druhý rok. Minuloročná nešťastná sezóna, v ktorej Monarchs prehrali vo finále touchdownom 36 sekúnd pred koncom, bola dostatočnou motiváciou do tohtoročnej prípravy. Monarchovia sú rozhodnutí dokráčať do finále aj tento rok, avšak na minuloročný finálový šok nechcú ani pomyslieť.

"Okrem dvoch maďarských tímov sa tento rok predstaví v medzinárodnej súťaži a j ďalší slovenský zástupca – klub Topoľčany Kings. Slovenské derby sa uskutoční v Bratislave 22. júna, pričom tento súboj uzavrie základnú časť súťaže. Monarchs investovali do tohto ročníka skutočne mnoho, prišlo k renovácii domáceho štadióna, a to nielen exteriéru, ale aj šatní a ďalších priestorov, urobilo sa kompletné oplotenie areálu, obnova trávnatej plochy. Hráčsky káder zas posilnia 3 zámorské posily – Christian Hackney, Aaron Hackney a Kirby Kezama. Kanadskí hráči trénujú s Monarchs už vyše troch týždňov a minulú nedeľu absolvovali aj prípravný zápas vo Viedni, ktorý sme vyhrali 32:0. Kezama a A. Hackney boli cítiť v obrane od prvého momentu, rozohrávačovi Ch. Hackneymu zas stačil iba druhý polčas na to, aby skóroval 2 touchdownovými prihrávkami," informoval TASR kouč tímu Ľudovít Gálka.

Bratislavčania chcú v roku 2013 predviesť svojim divákom futbal v ešte lepšej kvalite ako v uplynulých rokoch. Americký futbal je okrem nesmierne náročného športu aj veľkou show, ktorá sprevádza každý súťažný zápas. Po niekoľkoročnej prestávke vybehnú na trávnik v sobotu o 14.00 aj bratislavské "cheerleaders", čiže roztlieskávačky, ktoré taktiež skvalitnia tento športový zážitok. Zápas na štadióne Istrochemu na Nobelovej ulici má úvodný výkop o 14.00 hod.