Main Content

Bedminton: Na víkendových MSR v Trenčíne obhajujú Fašungová a Vícen

piatok, 19. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Trenčín 19. apríla (TASR) - Od piatka do nedele (19.-21. apríla) sa v Trenčíne uskutočnia majstrovstvá Slovenska dospelých v bedmintone.

V súťaži mužskej dvojhry sa predstaví celkovo 28 hráčov. Titul obhajuje Jarolím Vícen. V ženskej dvojhre uvidia diváci 24 adeptiek. O zopakovanie minuloročného triumfu sa pokúsi Monika Fašungová.

"Mužská štvorhra spozná víťaza spomedzi šestnástich párov. Je isté, že v tejto časti turnaja bude minimálne jeden nový víťaz, pretože minuloroční držitelia titulu Michal Matejka a Marián Šulko sa predstavia po boku iných hráčov. Prvý menovaný zabojuje o dobrý výsledok s Lukášom Klačanským, Marián Šulko nastúpi vedľa minuloročného vicemajstra Juraja Vachálka," informoval oficiálny portál Slovenského zväzu bedmintonu (SZBe).

V ženskej štvorhre sa predstaví dvanásť párov a aj tu spozná verejnosť aspoň jedno nové meno držiteľky titulu. Z minuloročného víťazného páru Júlia Turzáková, Gabriela Zabavníková sa v tohtoročnej edícii predstaví iba druhá menovaná a to po boku Jany Čižnárovej.

Miešaná štvorhra ponúkne duely 24 súťažných párov. Minuloročná víťazka Zuzana Orlovská nastúpi po boku Mareka Eliáša. Mužský obhajca v miešanej štvorhre Vladimír Závada sa tohtoročných M SR dospelých nezúčastní.

Turnaj sa uskutoční v športovom centre M-SPORT v Trenčíne – Zamarovciach. Oficiálne zahájenie je naplánované na piatok o 13.30 a prvý hrací deň sa skončí približne o 19.30. V sobotu odštartuje druhý hrací deň už o 9.30 a potrvá až do 18.30. V nedeľu je na programe vyvrcholenie M SR, od 9.30 uvidia diváci semifinále ženskej dvojhry, o 10.15 semifinále mužského pavúka. O 11.00 je na programe finále miešanej štvorhry, na poludnie sa začínajú finálové stretnutia vo dvojhrách a od 13.00 zabojujú o titul mužské a ženské dvojice.