Main Content

Volejbal: Ivan Husár sa stavil, že ak Ostrava získa titul, príde do Ostravy peši

piatok, 19. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

Ostrava 19. apríla (TASR) - Motiváciu navyše majú pred sebou volejbalisti Ostravy. V prípade, že by vo finále s favorizovanými Českými Budějovicami získali majstrovský titul, bývalý tréner slovenskej reprezentácie, bratislavského VKP a Brna Ivan Husár, by do Ostravy prišiel z Bratislavy peši.

To, že prejde 300 kilometrovú trasu peši, vyhlásil vo chvíli, keď sa Ostrava (piaty tím po základnej časti) v semifinále s Libercom ujala vedenia 2:1 a jej postup na úkor Liberca do finále je veľkým prekvapením. "Tento Ivanov prvomájový sprievod, to by bola čerešnička na torte, o ktorú by sme sa v prípade úspechu nenechali pripraviť. Možno by sme to išli s ním, alebo išli vedľa neho na bicykli a v Ostrave by sme ho veľkolepo privítali," citoval český Sport ostravského trénera Zdeňka Šmejkala. "My ale vieme, kto je veľkým favoritom finále," zároveň tlmil Šmejkal svoje nadšenie z možného Husárovho pochodu.

Ten im však na diaľku odkázal: "Ak si páni Zedník (manažér VK Ostrava) alebo Šmejkal myslia, že som vyhlásil niečo, čo nedokážem splniť, tak sa veľmi mýlia! Posledných desať kilometrov dám v pokluse!" A už aj vie, akú trasu by si zvolil, keby Ostrava, v ktorej kádrii je veľkou oporou slovenský reprezentant a univerzál Peter Michalovič, titul získala. "Asi to zoberiem cez Strážnicu na Vsetín. Smerom na Žilinu by ma to nebavilo, tam to poznám. A tiež sa budem musieť vyhnúť diaľniciam. Pri Ostrave nejaké pribudli, tak vari nezablúdim."

O to, že by približne tristokilometrovú trasu nezvládol, toho sa Ivan Husár neobáva. "Oni totiž páni v Ostrave možno ani nevedia, že vlani som v Španielsku prešiel takmer 800 kilometrov. Jediný rozdiel bol v tom, že v Španielsku sa človek do cieľa teší, pretože sa mu pred očami objaví Atlantik." Teraz vie, že v Ostrave by sa mu pred očami zjavila fabrika a do nosu mu udrel smog. "Ja to ale urobím tak, že cieľ bude niekde na Stodolnej ulici," dodal Husár s tým, že za desať dní by trasu medzi Bratislavou a Ostravou mal zvládnuť.

Jeho zámer pobavil aj trénera Budějovíc Jana Svobodu. "Ako Ivana poznám, naozaj by to urobil. Ale na to si bude musieť zobrať dovolenku," povedal kouč Juhočechov.