Main Content

Atletika: Olympijský víťaz Crawford dostal dvojročný dištanc po skončení kariéry

piatok, 19. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Colorado Springs 19. apríla (TASR) - Olympijský víťaz v šprinte na 200 m Shawn Crawford dostal od Americkej antidopingovej agentúry (USADA) dištanc na dva roky za marenie výkonu dopingových testov v mimosúťažnom období. Crawford dostal trest napriek tomu, že ukončil aktívnu kariéru už minulý rok v lete po americkej kvalifikácii.

Olympijský šampión z OH 2004 v Aténach a majiteľ dvoch ďalších strieborných olympijských medailí totiž počas uplynulých 18 mesiacov trikrát nenahlásil miesto pobytu, aby mohol byť k dispozícii dopingovým komisárom pri náhodných kontrolách. "Nerozumiem tomu. Rok neobul tretry, je to ženatý muž, ktorý sa venuje rodine, a čoho sa dočká na konci kariéry? Dvojročného trestu," hneval sa Crawfordov tréner Bobb Kersee.

Tridsaťpäťročný Crawford podľa neho skončil s atletikou vlani po neúspešnej kvalifikácii na olympiádu v Londýne. Americkému zväzu však oficiálne oznámil odchod do "dôchodku" až v tejto sezóne. USADA rozhodla, že Crawfordovi začal dvojročný stop platiť od stredy. Navyše príde o všetky výsledky aj odmeny spätne od 17. novembra, teda dátumu, keď po tretí raz nesplnil povinnosť nahlásiť miesto svojho pobytu.