Main Content

Futbal: O Vladimíra Weissa mladšieho majú záujem Dinamo Moskva i AC Miláno

piatok, 19. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Moskva 19. apríla (TASR) - Dvadsaťtriročný slovenský futbalový reprezentant a v súčasnosti hráč talianskeho účastníka Serie A Pescara Vladimír Weiss by v letnom prestupovom období mohol skončiť v v ruskom Diname Moskva. Podľa informácie denníka Izvestije, by vedenie klubu z ruskej metropoly mohlo Weissa získať bezplatne.

V júni sa mu totiž skončí kontrakt s Pescarou, ktorý podľa všetkého neobnovia. Taliansky klub je na poslednom mieste v Serii A a zrejme ho čaká zostup. O jeho možnej budúcnosti v Diname sa s trénerom Danom Petrescom rozprával už aj jeho otec. "V lete sa Vladovi končí kontrakt s Pescarou a bude sa musieť rozhodnúť čo ďalej," uviedol Vladimír Weiss starší a pokračoval: "Momentálne má niekoľko ponúk z Talianska i ďalších európskych klubov. Spolupracuje s agentom, ktorý sa zaoberá jeho záležitosťami, ale aj mňa poprosili, aby som sa mu pozrel na nejaký klub v Rusku. Vlado je však otvorený človek a v tejto situácii bude všetko záležať od ponuky. Chce hrať v takom klube, ktorý bude účinkovať v pohárovej Európe. Vždy som mu hovoril o Rusku, kde ho môže čakať svetlá budúcnosť. Ale už má 23 rokov, je dospelý mládenec, ktorý sa musí rozhodnúť sám, ja mu môžem akurát v niečom poradiť."

Okrem Dinama Moskva zameralo svoju pozornosť na mladšieho Weissa i talianske AC Miláno, všetko však vraj bude závisieť od rozhodnutia hráča i financií, ktoré ponúknu potencionálni záujemcovia.

Vladimír Weiss bol už blízko k podpisu zmluvy s ukrajinským Dynamom Kyjev v roku 2011, kde už úspešne absolvoval aj lekársku prehliadku. V poslednej chvíli však z jeho transferu zišlo.

"Je to dobrý hráč a vtedy som veľmi chcel, aby sme ho získali, ale na poslednú chvíľu z jeho prestupu nebolo nič," povedal Jurij Siomin, ktorý v tom čase Kyjev trénoval. "Je to mladý hráč, ktorý podľa mňa môže napredovať. Je schopný hrať na viacerých postoch a okrem toho je zdatný aj po fyzickej stránke."