Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (19.4.)

piatok, 19. apríl 2013 11:36 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (19.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (19.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA a MANCHESTER CITY: Po výhlaseniach Edisona Cavaniho, že by si rád zahral Premier League prejavili záujem o tohoto útočníka londýnska Chelsea i Manchester City. Kto nakoniec uruguajského ostrostrelca získa a či nakoniec odíde z SSC Neapol sa rozhodne v najbližšom období.


CHELSEA
: José Mourinho prekvapujúco potvrdil svoj odchod z Realu Madrid. Po tejto viac – menej šokujúcej informácii sa jeho meno začalo spájať s jeho obľúbeným klubom – Chelsea. Portugalský kormidelník viedol Terryho a spol. v rokoch 2004 až 2007 a v klube zanechal výrazný rukopis svojej práce.

CHELSEA
: Gólmanska opora Londýnčanov Peter Čech odchytal v tejto sezóne už 60. zápas. V londýnskom derby s Fulhamom nedostal gól a vychytal víťazstvo 3:0. Pre Petra Čecha to bol už 423. zápas za FC Chelsea.

MANCHESTER UNITED
: Obránca „Červených diablov“ Rio Ferdinand sa pre anglické média vyjadril, že je štastný, že stále patrí medzi opory mužstva akým je Manchester United. „Užívam si futbal a veľké zápasy môjho mužstva“, potvrdil víťaz Ligy majstrov z roku 2008.

SWANSEA CITY
: Walesský klub prežíva rozprávkovú sezónu. Stal víťazom ligového pohára a v celom pelotóne Premier league mu patrí slušná 9. priečka. V zákulisí sa preto pošuškáva, že o niektorých hráčov môže Swansea v letnom prestupovom období prísť.

SWANSEA CITY
: Holandský záložník waleského klubu - Germain "Kemy" Agustien prišiel kvôli svojej arogantnej jazde o vodičský preukaz. Vedenie klubu sa zatiaľ k tejto udalosti nevyjadrilo.

CARDIFF:
Slovenský mládežnícky reprezentant Filip Kiss pravdepodobne novú sezónu nezačne v kádri čerstvého nováčika Premier League. Mladý Slovák vyjadril túžbu hrať za prvý tím, no podľa jeho vlastných slov to nie je veľmi pravdepodobné. Preto prichádza do úvahy hosťovanie v klube, kde by hrával pravidelne.

PREMIER LEAGUE
: Trénerovi národného mužstva Anglicka Royovi Hodgsonovi sa nepáči zvyšujúci sa počet zahraničných futbalistov v anglických súťažiach. Poukazuje na to, že kluby radšej siahnu po zahraničnom hráčovi ako keby mali dať príležitosť mladým domácim hráčom.