Main Content

Vodný slalom: Na 29. ročníku Liptovských slalomov rekordných vyše 4OO lodí

piatok, 19. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Liptovský Mikuláš 19. apríla (TASR) - Na 29. ročníku medzinárodných Liptovských slalomov, ktoré nadchádzajúci víkend v Areáli Ondreja Cibáka otvárajú v Liptovskom Mikuláši domácu sezónu na divokej vode, ohlásilo účasť vyše 400 lodí. "Takýto počet sme tu ešte nemali," povedal šéf zväzu Ivan Cibák s poriadne vyhrnutými rukávmi, keď zostavoval dlhočiznú štartovnú listinu.

Nával lodí smeruje z 12 krajín a nie sú to béčkové tímy. Ako povedal tajomnník klubu KTK Ivan Cibák, viaceré výpravy docestujú so špičkou. "A týka sa to aj nás, okrem bratov Hochschornerovcov sa ukážeme v plnej paráde. Priaznivé by malo byť aj počasie, síce bez slnka, zamračené, no bez dažďa, aspoň v to dúfame."

Hlad po pretekoch je na začiatku sezóny značný a v dejisku júlových MSJ si budú môcť slalomári schuti zapádlovať. Dovedna musia zvládnuť po štyri jazdy, čiže dva kompletné slalomy, konečné poradie už tradične určí olympijské bodovanie. Vody sa nahromadilo požehnane, v jarnom termíne s topiacim sa snehom sa mohutne valí v koryte. Pádlovať sa bude na trati s číslom jedna s názvom Váh, po Liptovských pretekoch sa už preladí na náročnejšiu, oravskú dvojku, na ktorej sa uskutoční 10.-12. mája Medzinárodný tatranský slalom.

Vlani zostali doma štyri prvenstvá z piatich. V Areáli Ondreja Cibáka sa o ne zaslúžili kajakári Mannová a Halčin, singlisti Slafkovský a Macová, jedine v debloch nazbierali najviac bodov za výsledky v dvoch slalomoch Poliaci Szczepanski - Pochwala.

Program Liptovských slalomov, zaradených do pretekov seriálu ICF Slalom World Ranking:

sobota: 9.45 prvá a druhá jazda C1m, K1, 14.00 prvá a druhá jazda C2, K1m, C1ž

nedeľa: 9.45 prvá a druhá jazda C1m, K1, 14.00 prvá a druhá jazda C2, K1m, C1ž

dd