Main Content

Futbal: Ronaldinho čelí ostrej kritike, zápas proti Sao Paulu nazval tréningom

piatok, 19. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Rio de Janeiro 19. apríla (TASR) - Brazílsky futbalista Ronaldinho sa ospravedlnil fanúšikom Atletica Mineiro po tom, čo nazval zápas Pohára osloboditeľov proti Sao Paulo tréningom.

Dvojnásobný víťaz ankety o Najlepšieho futbalistu sveta podľa FIFA zaujal svojimi komentármi v polčasovom televíznom rozhovore počas záverečného duelu v skupine so Sao Paulom, ktorý jeho tím napokon prehral 0:2. Atletico malo účasť v osemfinále Copa Libertadores dávnejšie istú. Ronaldinho za stavu 0:0 uviedol, že druhý polčas by mali jeho spoluhráči brať skôr ako prípravu na vyraďovaciu fázu.

"Mali by sme vyjsť na ihrisko a zabávať sa. Je to pre nás solídny tréning pred ďalšou pohárovou fázou," vyhlásil 33-ročný špílmacher Atletica, ktorého citovala agentúra Sinchua.

Komentáre bývalého hráča FC Barcelona či AC Miláno podrobili hráči Sao Paula i médiá ostrej kritike a Ronaldinho tak musel následne vysvetľovať, že nešlo z jeho strany o žiadnu nezdvorilosť či neúctu k súperovi. "Chcel som len povedať, aká dôležitá bude pre nás ďalšia fáza a že si nemôžeme dovoliť nejaké pošmyknutie. Vždy chováme rešpekt k našim súperom," obhajoval sa majster sveta z roku 2002.

Napriek prehre sa Atletico kvalifikovalo do ďalšej časti súťaže ako najlepšie postavený tím skupiny, kým Sao Paulo ako horší, čo znamená, že sa oba tímy stretnú v ďalšom kole.