Main Content

Pre tipujúcich: 27. kolo Corgoň ligy

sobota, 20. apríl 2013 08:20 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 27. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 27. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Po týždňovej prestávke pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom. V týždni sme spoznali finalistov Slovnaft cup-u, ktorými sú Slovan a Žilina. Prinášame vám pohľad na zápasy 27. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov

Sobota 20. apríla o 16:30 h
Slovan Bratislava - Spartak Myjava
 
Sobota 20. apríla o 17:30 h
FC Nitra - Dukla Banská Bystrica
AS Trenčín - MŠK Žilina
MFK Ružomberok - MFK Košice
ViOn Zlaté Moravce - Tatran Prešov
 
Nedeľa 21. apríla o 19:00 h
FK Senica - Spartak Trnava
 
Ako tipovať

Toto kolo otvorí zápas Slovan – Myjava. Podľa papierových predpokladov by malo ísť o jasnú záležitosť, ale Myjava nie je nejakým fackovacím panákom. Na ihriskách súperov je dokonca tretia najlepšia a Slovan potrápila aj v oboch tohtosezónnych zápasoch. Ale belasí oba zhodne vyhrali 2:1 a niečo podobné sa čaká aj teraz. Kurz na víťazstvo Slovana v našej Tipovacej lige je 1,25.
 
Zvyšné zápasy tohto kola už nemajú papierového favorita. Nitra sa iba tretíkrát na jar predstaví doma, kde sa pod trénerom Vukušičom ukazuje v dobrom svetle. Pri pohľade na jej vyžrebovanie sa zápas s Banskou Bystricou javí ako veľmi dôležitý. A keď Nitra musela, tak na jar aj vyhrala. Zápas bude vyrovnaný, ale Banská Bystrica mala šťastie pred týždňom a teraz sa prikloní k Nitre. Kurz na víťazstvo Nitry v našej Tipovacej lige je 2,30.
 
V Trenčíne zverenci Adriána Guľu privítajú budúcich zverencov Adriána Guľu. Guľa má rád útočný futbal, čiže aj hostia budú mať motiváciu hlavne útočiť. Takže veríme, že sa predpoklad o ofenzívnom futbale aj naplní a budú padať góly. Preto odporúčame tip na viac ako dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,94.
 
Zvyšné dva sobotňajšie zápasy a nedeľná dohrávka sú z pohľadu predzápasových štatistík a prognóz veľmi vyrovnané. V Prešove vymenili trénera, paradoxne v situácií, keď sa konečne chytili, čo sa môže ukázať ako kontraproduktívne. Zlaté Moravce si vypili kalich jarnej horkosti až do dna v Banskej Bystrici, a zároveň si myslíme, že niekde sa im to už musí vrátiť späť. Doma proti Prešovu, ktorý skúša sud, by to bolo priam symbolické. Je to síce risk, ale odporúčame staviť na Zlaté Moravce. Kurz na ich víťazstvo v našej Tipovacej lige je 2,13.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.