Main Content

KOMENTÁR: Messi vzdal hold Hamšíkovi

sobota, 20. apríl 2013 11:37 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Messi vzdal hold Hamšíkovi
KOMENTÁR: Messi vzdal hold Hamšíkovi | zdroj: foto TASR

Svetová futbalová hviezda, Lionel Messi, aj v tomto roku vzdala hold nášmu reprezentantovi – Marekovi Hamšíkovi. Pozvala ho totiž na svoje letné turné po americkom kontinente, ktoré obaja absolvovali aj minulý rok.

Komentár Filipa Chudého
 
Na prelome júna a júla je síce futbalová prestávka, ale futbalový biznis sa točí ďalej. Práve v tomto období sa uzatvárajú najväčšie prestupy, keď jednotlivé kluby sa snažia získať do svojho košiara ovečky svetového mena, ktoré im pomôžu nielen na športovom poli, ale aj marketingovo. Ale niektorí hráči sú prestupovo nedosiahnuteľní, a tí tak majú v tomto období pokojné leto. No títo hráči sa aj v pre nich „uhorkovom“ čase snažia udržať v mediálnej pozornosti. 

Preto sa organizujú rôzne zápasy po celom svete, ktoré majú síce charitatívny podtitul, ale ich primárnym cieľom je udržanie, respektíve rozvoj popularity hlavných aktérov. Samozrejme, netreba v tom hľadať nič zlé, je to práca PR agentúr, ktoré sú za platené a čím dlhšie udržia svoje hviezdy na výslní, tým dlhšie budú z toho profitovať.
 
Na jedno takéto turné sa aj tento rok vydá Argentínčan Lionel Messi, ktorý si pozval iné svetové hviezdy a spolu si zahrajú futbal v troch mestách. Prvý zápas sa uskutoční v kolumbijskom Medelline, druhý v peruánskej Lime a záverečný v Los Angeles. Nás môže tešiť, že medzi futbalovou smotánkou sa aj tento rok objaví náš Marek Hamšík.
 
Takúto reklamu totiž slovenský futbal často nedostáva. Ale zaradenie Hamšíka do výberu sveta je oprávnené, veď hráč Neapola je najlepšie prihrávajúcim hráčom v rámci najsilnejších líg starého kontinentu. V takýchto zápasoch síce nejde o výsledok, ale ako sme už spomínali, tak predovšetkým o imidž aktérov. Marek Hamšík je naším vyslancom a každá takáto reklama môže Slovensku a jemu samému iba pomôcť.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na Hamšíkovu pozvánku.