Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (20.4.)

sobota, 20. apríl 2013 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (20.4.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (20.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

BOSTON: Tréner Bostonu Bruins Claude Julien nie je spokojný so súčasnou výkonnosťou power forwarda Milana Lucica, ktorý posledný duel figuroval v štvrtej formácii a vo štvrtok na tréningu sa prepadol dokonca do piatej formácie, kde figurujú len náhradníci.

BOSTON & PITTSBURGH:
Kvôli bezpečnosti bol preložený zápas medzi Bostonom Bruins a Pittsburghom Penguins. Duel by sa mal dodatočne odohrať v sobotu o 18:30 hod SELČ.

PITTSBURGH: Pittsburgh Penguins povolal do svojho prvého tímu Stevea MacIntyrea, ktorý by mal dostať priestor vo vypätom dueli proti Bostonu Bruins.
 
WASHINGTON: Švédsky útočník Washingtonu Capitals Nicklas Bäckström nedohral zápas proti Ottawe, keď odstúpil v tretej tretine po tom, čo ho zasiahol puk do ruky po strele spoluhráča Mikea Greena.
 
CHICAGO: Brankára Chicaga Blackhawks Raya Emeryho trápi bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela a tak bol do prvého tímu povolaný Carter Hutton z AHL.
 
LOS ANGELES: Slovinský hokejista Los Angeles Anže Kopitar zaznamenal 300. asistenciu vo svojej kariére. Na túto métu dosiahol v 518 zápasoch. 25-ročný center k 300 prihrávkam pridal počas svojho pôsobenia v NHL aj 173 presných zásahov.
 
LOS ANGELES: Los Angeles Kings stiahlo z listiny zranených hráčov zadáka Matta Greenea, ktorý v tejto sezóne nastúpil len do úvodného duelu sezóny, v ktorom si poranil chrbát a musel podstúpiť chirurgický zákrok.
 
NY RANGERS: Útočník Ryan Callahan nastúpil k svojmu 400. stretnutiu v kariére v zámorskej profilige. Počas tohto obdobia pozbieral americký forward 221 kanadských bodov.
 
NY RANGERS: Vedenie New Yorku Rangers podpísalo nováčikovský kontrakt s útočníkom Michaelom Kantorom. Bližšie informácie zmluvy neboli zverejnené.
 
HVIEZDY FINÁLE KHL: Hviezdami finálových súbojov v KHL sa stali brankár Alexander Jeremenko, slovenský bek Dominik Graňák a útočník Alexej Cvetkov. Všetci traja menovaní hája farby moskovského Dynama.
 
ČECHOV: Účastník KHL Viťaz Čechov by sa mal presťahovať z Čechova do Podoľska. Jedným z hlavných dôvodov je kapacita štadióna, ktorá je v Čechove nevyhovujúca (3 300 miest).

Novinky ohľadom blížiacich sa MS v hokeji:

SLOVENSKO: V dnešnom zápase proti Česku dostanú šancu Jaroslav Janus, Marko Daňo, Marcel Haščák, Andrej Štastný a Milan Jurčina. Oddychovať by naopak mala formácia s Jozefom Stumpelom.

SLOVENSKO: Štart čerstvého víťaza Gagarinovho pohára Dominka Graňáka na MS v drese Slovenska je stále otázny. Vysoko hodnotený obranca príde na zraz reprezentácie, kde sa stretne s trénerom Vujtekom, aby prebrali možnosť jeho zapojenia sa k tímu. Graňák údajne váha so štartom pre únavu z náročnej sezóny v KHL.

ČESKO: Českú reprezentáciu na tohtoročných MS nebude reprezentovať čerstvý šampión KHL Jakub Petružálek, ktorý sa ospravedlnil pre problémy s chrbtom.
 
RUSKO: Reprezentáciu Ruska posilnia dvaja hokejisti z Dynama Moskva, keď pozvánku od hlavného trénera Zinetulu Biľaletdinova dostali Denis Kokarev a Sergej Soin. 

TALIANSKO: Po včerajšom víťazstve nad Maďarskom (2:1) si reprezentácia Talianska zabezpečila miestenku na MS elitnej kategórie  2014, ktoré sa budúci rok uskutočnia v Bielorusku.