Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (21.4.)

nedeľa, 21. apríl 2013 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (21.4.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (21.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Slovenský krídelník Marián Hossa bol nominovaný na zisk Bill Masterton Trophy. Trofej sa udeľuje hráčovi, ktorý sa najviac blíži ideálu vytrvalosti, spravodlivosti a oddanosti k hokeju.

ST. LOUIS:
Slovenský gólman Jaroslav Halák, ktorý je dlhodobo zranený a na ľade v súťažnom zápase by sa mohol najskôr objaviť až v play-off už zapojil do tréningu aj chytanie, doteraz iba korčuľoval.

 
OTTAWA: Švédsky bek Erik Karlsson, ktorý je mimo hry už vyše dvoch mesiacov kvôli zraneniu achillovej päty trénuje so svojím tímom, čo je veľmi potešujúca správa pre fanúšikov Ottawy Senators. Minuloročný víťaz Norrisovej trofeje určenej pre najlepšieho zadáka zámorskej profiligy sa mal na ľad vrátiť až o pol roka. Jeho rekonvalescencia sa tak značne urýchlila.
 
EDMONTON: Slovenský obranca, ktorý pôsobí v juniorskej WHL v tíme Edmonton Oil Kings, Martin Gerhát podpísal s Edmontonom Oilers trojročný nováčikovský kontrakt.
 
ANAHEIM: V závere sezóny do duelu Anaheimu Ducks nenastúpi „fínsky blesk“ Teemu Selänne, ktorému chce tréner Bruce Boudreau dopriať odpočinok.
 
ANAHEIM: Vedenie Anaheimu Ducks povolalo do prvého tímu farmárskeho gólmana Igora Bobkova, ktorý v zostave nahradí zraneného Viktora Fastha, ktorého trápia bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.
 
CALGARY: Fínsky gólman Calgary Flames Miikka Kiprusoff sa stal v domácom stretnutí s Anaheimom prvou hviezdou duelu, keď svojmu tímu vychytal víťazstvo 3:1 a dočkal sa aj standing ovation. 36-ročný brankár totiž uvažuje o ukončení svojej profesionálnej kariéry a tento zápas by tak pre neho mohol byť posledným pred domácim publikom.
 
CALGARY: Vedenie Calgary Flames podpísalo trojročný nováčikovský kontrakt s fínskym forwardom Markusom Granlundom, ktorý naposledy pôsobil vo fínskej SM-lige v drese HIFK Helsínk.
 
FLORIDA: Bek Erik Gudbranson bude Floride Panthers chýbať minimálne v dvoch víkendových súbojoch proti New Jersey Devils a Bostonu Bruins. 21-ročného zadáka z hry vyradilo zranenie zápästia.
 
COLUMBUS: Columbusu Blue Jackets bude chýbať dva až štyri týždne pracant Matt Calvert. Ten si zlomil prst na pravej ruke pri blokovaní strely.
 
SLOVAN: Bratislavský Slovan si pre nadchádzajúcu sezónu upísal českého skúseného obrancu Martina Škoulu, ktorý vo vlaňajšej sezóne pôsobil v konkurenčnom pražskom Leve a v prvoligových Litoměřiciach. Škoula podpísal ročný kontrakt.
 
Novinky ohľadom blížiacich sa MS v hokeji:
 
SLOVENSKO: Slovenská reprezentácia prvýkrát v histórii dokázala pokoriť český výber trikrát za sebou, keď vo včerajšom dueli v Bratislave zvíťazila nad svojím severným susedom rozdielom triedy po góloch Martina Barteka, Libora Hudáčeka a Tomáša Surového.
 
KANADA: Útočník Tampy Bay Lightning Steven Stamkos prejavil záujem reprezentovať Kanadu na tohtoročných MS. Tím druhého najlepšieho strelca NHL nemá šancu postúpiť do play-off a 23-ročný forward by rád reprezentoval „javorové listy,“ jeho štart na šampionáte mu však budú musieť odobriť lekári, Stamkos má problémy s ramenom.
 
MS 2014: Na MS 2014 budú figurovať aj reprezentačné výbery Talianska a Kazachstanu, ktoré si zaistili svoju účasť na budúcoročnom šampionáte na turnaji A-skupiny prvej divízie MS v Budapešti.