Main Content

Abidal odohral prvý celý duel od transplantácie pečene

nedeľa, 21. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Abidal  odohral prvý celý duel od transplantácie pečene
Abidal odohral prvý celý duel od transplantácie pečene | zdroj: TASR

Barcelona 21. apríla (TASR) - Francúzsky futbalista Eric Abidal mal v sobotu hneď dvojnásobný dôvod na radosť. Jeho tím FC Barcelona totiž v zápase španielskej ligy vyhral nad UD Levante 1:0, pričom Abidal odohral prvý celý duel od transplantácie pečene. Informovala o tom agentúra AP.

Pre 33-ročného obrancu to bol prvý štart v základnej zostave od 29. februára 2012, keď nastúpil v prípravnom medzištátnom stretnutí Francúzska proti Nemecku. K jeho poslednému štartu v drese Barcelony došlo ešte o tri dni skôr. "Nikto nemôže poprieť, že Abidalov prípad je výnimočný," povedal asistent tréner z Nou Campu Jordi Roura. "Je to fantastické, že už môže odohrať 90 minút."

Abidal sa usadil na poste stopéra v strede obrany a nepreukazoval žiadne znaky dlhšej zápasovej absencie. Predviedol aj niekoľko pasov, pozoruhodný dribling vo vlastnej šestnástke a zvládal aj hru pod tlakom. Odkedy sa Abidal zotavil z minuloročnej transplantácie pečene, striedal v dvoch zápasoch Barcelony. Na transplantáciu pečene musel ísť potom, ako mu v marci 2011 diagnostikovali nádor v tejto časti tela.

Pri vynútenej absencii zranenej dvojice stopérov Carlesa Puyola a Javiera Mascherana môže teraz Abidal dostať viac priestoru. Roura dokonca po sobotňajšom výkone uvažuje, že ho možno nasadia aj v semifinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. "Abidal dnes predviedol, že s ním v najbližších dňoch treba počítať, takže uvidíme, či ho využijeme v Lige majstrov alebo nie," reagoval Roura.