Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (12.–18.4.)

nedeľa, 21. apríl 2013 12:47 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (12.–18.4.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (12.–18.4.) | zdroj: foto TASR

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Antti Niemi (San Jose Sharks)
Bilancia týždňa: 4 zápasy, 3 výhry, 120 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov, 1,25 inkasovaných gólov na zápas, 1 shutout, 96% úspešnosť zásahov

29-ročný brankár San Jose Sharks sa radí medzi najväčších kandidátov na zisk Vezina trophy. Fínsky gólman svojmu tímu v sledovanom období vychytal tri víťazstvá. Týždeň začal prehrou, keď hráči Dallasu ho prekonali dvakrát a radovali sa z víťazstva 2:1, no po tomto zápase začal rodák z fínskeho mestečka Vantaa dominovať medzi tromi žrďami. Vo Phoenixe vychytal shutout po 35 úspešných zákrokoch a stal sa prvou hviezdou zápasu. Toto ocenenie si odniesol aj z duelu s Los Angeles Kings. „Žraloci“ zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch vďaka 41 zásahom Niemiho. Posledný duel týždňa odchytal pred domácim publikom. San Jose poľahky porazilo Minnesotu 6:1 a Niemi pustil z 28 striel za svoj chrbát len jednu.

Obrancovia

Kimmo Timonen (Philadelphia Flyers)
Bilanca týždňa: 1+3

Skúsený bek patrí medzi najproduktívnejších obrancov v tejto sezóne. Svoje ofenzívne schopnosti potvrdil aj v uplynulom týždni. Dvomi prihrávkami sa prezentoval na ľade Montrealu Canadiens a podieľal sa tak na vysokej výhre 7:3. Vydarený duel odohral aj v utorok. Flyers hostili New York Rangers a 38-ročný zadák si pripísal víťazný gól, ku ktorému pridal jednu asistenciu. „Letci“ zvíťazili 4:2 a Timonen bol vyhlásený druhou hviezdou zápasu.

Fjodor Tjutin (Columbus Blues Jackets) Bilancia týždňa: 2+2

Ruský bek Fjodor Tjutin tak ako Columbus pookrial. 29-ročný obranca je skôr vnímaný ako defenzívny bek, no tento týždeň sa mu darilo aj na opačnej strane klziska. Týždeň načal sobotňajším gólom do siete Minnesoty Wild a pomohol tak svojmu tímu zvíťaziť 3:2 po samostatných nájazdoch. O dva dni si Columbus poradil aj s Coloradom, zvíťazil 4:3 po predĺžení a Tjutin si pripísal asistenciu na víťazný gól a v stredu sa Blue Jackets predstavili na ľade Anaheimu Ducks. Opäť zvíťazili 3:2 po predĺžení a víťazný gól si pripísal práve tento 188 centimetrov vysoký bek. Týždeň zakončil jednou asistenciou na ľade Los Angeles, Columbus na obhajcu Stanley cupu nestačil a prehral 2:1.

Útočníci

Brendan Morrow (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 4+2

Brendan Morrow tiahne Pittsburgh Penguins pri absencii dvoch najväčších hviezd „tučniakov“ Crosbyho a Malkina. Kanadský krídelník začal týždeň pekne zostra, keď v sobotňajšom dueli vo Floride zaznamenal bilanciu 2+1 a jeho tím zvíťazil 3:1. Skvelý duel odohral aj v stredu. „Pens“ si zmerali sily s Montrealom Canadiens, Morrow vsietil dva góly, ku ktorým pridal jednu asistenciu, stal sa prvou hviezdou zápasu a radoval sa z víťazstva 6:4.

Phil Kessel (Toronto Maple Leafs)
Bilancia týždňa: 2+4

25-ročný útočník Toronta patrí medzi najdôležitejších hráčov svojho tímu, práve na jeho výkonoch častokrát závisí úspech či neúspech „javorových listov.“ Američanovi sa tento týždeň darilo a svoj tím doviedol k viacerým cenným víťazstvám. V derby proti Montreale zaznamenal bilanciu 1+1 a Toronto zvíťazilo hladko 5:1, víťazný gól potom strelil do siete New Jersey Devils, Maple Leafs zvíťazili 2:0. Týždeň zakončil vo štvrtok tromi asistenciami, tie však nestačili na víťazstvo a Toronto podľahlo Isladners 3:5.

Jason Pominville (Minnesota Wild) Bilancia týždňa: 3+4

Kanadskému krídelníkovi zmena prospela. Pred koncom obdobia prestupov bol vymynený z Buffala Sabres a v Minnesote mu to svedčí. Okamžite sa zaradil medzi najlepších hráčov svojho celku, čo potvrdil aj v tomto týždni, keď sa stal so siedmimi bodmi najproduktívnejším hráčom. V sobotu zabezpečil gólom a asistenciou „divochom“ jeden bod v dueli s Columbusom (2:3 po shootoutoch). V Calgary sa prezentoval dvomi gólmi z toho jeden bol víťazný, stal sa prvou hviezdou duelu a oslavoval výhru 4:3. Po tomto stretnutí si Minnesota zmerala sily s ďalším kanadským celkom, tentoraz hrala v Edmontone a zvíťazila 5:3. Pominville dvakrát asistoval. V poslednom zápase sledovaného obdobia Minnesota prehrala v San Jose vysoko 6:1, 30-ročný krídelník prihrával na jediný gól svojho tímu.