Main Content

Bedminton: Tarcala aj naďalej športovým riaditeľom BEC

nedeľa, 21. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Bratislava 20. apríla (TASR) - Slovák Peter Tarcala opäť uspel vo víkendových voľbách na Kongrese Európskej bedmintonovej konfederácie (BEC) v Bratislave a bude až do roku 2016 pôsobiť na poste športového riaditeľa BEC.

Kongres BEC priviedol členov BEC k diskusii o relevantných bedmintonových témach na "starom kontinente". V hoteli Sheraton do pozícii opätovne zvolili doterajšeho prezidenta Poula-Erika Hoyera z Dánska a post športového riaditeľa bude aj naďalej zastávať Peter Tarcala zo Slovenska. Obaja menovaní získali dôveru do roku 2016.

Gregory Verpoorten bol zvolený za viceprezidenta BWF pre Európu, táto úloha mu prislúcha do roku 2015. Belgičan nahradil vo funkcii Dána Torstena Berga, ktorý sa o znovuzvolenie neuchádzal. Opätovne zvolený prezident BEC Poul-Erik Hoyer sa Bergovi poďakoval za viac ako 30-ročnú prácu na rozličných postoch BEC, za jeho obetavý prístup ku konfederácii. Novým viceprezidentom BEC sa stal Andrej Antropov, ktorý nahradil Hansa Lenkerta zo Švédska. Ten túto pozíciu hájil posledných šesť rokov.

Počas stretnutia schválili zmeny v pravidlách a predpisoch konfederácie. Prijatý bol rozpočet pre rok 2013 a rovnako aj finančné prognózy pre roky 2014 a 2015. Medzi významnými hosťami udalosti v Bratislave sa objavili bývalý prezident BEC a BWF Stellan Mohlin zo Švédska a niekdajší člen Výboru Frank Wilson z Anglicka. Medzi čestnými hosťami sa ocitla Gisela Hoffmanová, bývalá dlhoročná Generálna sekretárka, niekdajšia členka VV Irene Delvaiová zo Švajčiarska či bývalá viceprezidentka Jadwiga Slawska-Szalwiczová z Poľska.

Súčasná podoba Výkonného výboru BEC vyzerá nasledovne:

Prezident: Poul-Erik Hoyer (Dánsko)

Viceprezident: Joao Matos (Portugalsko)

Viceprezident: Alberto Miglietta (Taliansko)

Viceprezident: Andrej Antropov (Rusko)

Riaditeľ pre administratívu: Lawrence Chew (Švajčiarsko)

Riaditeľ pre komunikáciu: Corina Danová (Rumunsko)

Riaditeľ pre rozvoj: Gregory Verpoorten (Belgicko)

Riaditeľ pre financie: Ritchie Campbell (Škótsko)

Riaditeľ pre marketing: Kevin Scott (Anglicko)

Riaditeľ pre šport: Peter Tarcala (Slovensko)