Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (22.4.)

pondelok, 22. apríl 2013 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (22.4.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (22.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 WASHINGTON: Ruský krídelník Alexander Ovečkin ôsmykrát po sebe pokoril hranicu tridsiatich gólov v sezóne. Túto sezónu je zatiaľ jediným hokejistom, ktorému sa to podarilo. Útočník Washingtonu Capitals vedie tabuľku strelcov zámorskej profiligy pred druhým Stamkosom, ktorý má na svojom konte 27 presných zásahov.

 
NEW JERSEY: Do zostavy New Jersey Devils sa po jedenástich zápasoch vrátil útočník Ilja Kovalčuk, ktorý maródoval pre zranenie ramena.
 
EDMONTON: Pre útočníka Edmontonu Oilers Ryana Nugenta-Hopkinsa sa sezóna takmer s určitosťou skončila. Šikovný forward vynechá záver ročníka pre zranenie ramena, špekuluje sa aj o tom, že bude musieť podstúpiť chirurgický zákrok.
 
WINNIPEG: Sobotňajšie stretnutie medzi Winnipegom a New Yorkom Islanders nedohral fínsky útočník „tryskáčov“ Olli Jokinen, ktorý v úvode zápasu odstúpil pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.
 
OTTAWA: Po tom, čo sa objavila správa, že švédsky bek Ottawy Senators Erik Karlsson začal trénovať na ľade so svojimi spoluhráčmi, svet obletela ďalšia pozitívna informácia o jeho zdravotnom stave. Lekári povolili minuloročnému víťazovi Norrisovej trofeje fyzický kontakt. Termín návratu Karlssona do zostavy „Sens“ je však naďalej v nedohľadne.
 
TORONTO & VANCOUVER: Toronto Maple Leafs a Vancouver Canucks si počas víkendových súbojov zaistili účasť v play-off, keď „javorové listy“ do play-off nazrú prvýkrát od roku 2004.
 
CALGARY: Calgary Flames predĺžilo kontrakt s brankárom Joeym MacDonaldom, ktorý sa upísal „plameňom“ na nadchádzajúci rok. V sezóne 2013/2014 si tak zarobí 925 tisíc dolárov.
 
FLORIDA: Brankár Jose Theodore nestihne záver tejto sezóny a tento ročník sa tak už neobjaví v bránkovisku. Theodorea trápia problémy s trieslami.
 
BOSTON: Hokejistov Bostonu Bruins čaká veľmi náročný záver základnej časti, keď v posledných siedmich dňoch odohrajú až šesť duelov. Dôvodom nahusteného programu je bombový útok zo začiatku minulého týždňa a presun duelov „medveďov“ kvôli hľadaniu páchateľov.
 
BOSTON: V NHL debutoval útočník Carl Söderberg, ktorý počas tejto sezóny podpísal zmluvu s Bostonom Bruins. Švédky forward, ktorý naposledy pôsobil vo švédskom Linköpingu odohral v dueli s Pittsburghom Penguns 16 minút a desať sekúnd.
 
DONECK: Podľa najnovších informácií by mal v budúcej sezóne obranca Anton Babčuk nastupovať v drese účastníka KHL z Donbassu Doneck, kde pôsobil aj počas výluky.
 
OMSK: Avangard Omsk ponúklo svojmu gólmanovi Karrimu Rämövi predĺženie zmluvy o ďalšie dva roky. Stanovisko samotného fínskeho brankára je však nejasné, 26-ročný brankár avizoval, že by sa rád pokúsil o comeback v NHL, v ktorej doteraz odchytal 48 stretnutí.
 
Novinky ohľadom blížiacich sa MS:
 
SLOVENSKO: Roman Kukumberg sa stal 23. hráčom v histórii slovenskej reprezentácie, ktorý nastúpil do svojho stého duelu na medzinárodnej scéne v drese Slovenska. Rovnaký počet štartov má na svojom konte aj forward Jozef Stűmpel.
 
SLOVENSKO: Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek avizoval, že pre nadchádzajúci šampionát počíta s útočnou formáciou v zložení Záborský – Bližňák – Miklík. Pokope by mal zostať aj útočný trojlístok Šatan – Kukumberg – Hudáček.
 
SLOVENSKO: Treťou správou z kuchyne slovenských reprezentantov je príchod zadáka Tomáša Slováka, ktorý by sa po finále českej najvyššej hokejovej súťaže mal pripojiť k zverencom českého kouča Vladimíra Vůjteka.
 
FÍNSKO: Útočník Traktora Čeľabinsk Petri Kontiola dostal pozvánku do fínskej reprezentácie, no jeho štart na MS 2013 je otázny. 28-ročný útočník má problémy s rukou, ktoré si privodil vo finále KHL.