Main Content

Tenis-FED: Sport-express označil víťazné Rusky za hrdinské blondínky - ohlasy

pondelok, 22. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Moskva 22. apríla (TASR) - Reakcie ruských médií po semifinálovom obrate so Slovenskom vo Fed Cupe a postupe do novembrového finále.

Sport-express: "Hrdinské blondínky. V nedeľu v semifinále proti Slovensku ženská zborná Ruska po druhý raz v histórii Fed Cupu zvíťazila po tom, čo prehrávala 0:2. Predtým sa jej to podarilo v domácom štvrťfinále 2011, keď jej súperkami boli Francúzky."

Championat.ru: "Nezlomný ruský charakter. V nedeľu zborná Ruska v semifinále Pohára federácie proti Slovensku musela otáčať z 0:2 a vybojovala postup do finále. Celkom iná Kirilenková."

Gazeta.ru: "Páry vypustili paru. Rusko postúpilo do finále Pohára federácie. Po prvom dni so Slovenskom prehrávalo 0:2, ale dievčatá našli v sebe silu prelomiť vývoj stretnutia a vyhrať tri zápasy za sebou - dva vo dvojhre a jeden v štvorhre. Výmena Anastasie Pavľučenkovej za Jeketarinu Makarovovú bola šikovným taktickým ťahom. Skúsená Daniela Hantuchová na túto súperku nebola pripravená."

RIA Novosti: "Vôľa, zomknutosť a slová Ovečkina priviedli Rusky do finále Pohára federácie. Do finále sa Rusko muselo prebojovať troma výhrami posledný deň, keď už nemalo právo na prehru. Pod výsledok sa podpísali hlavne vnútorné i vonkajšie naladenie."

Kommersant: "Zborná Ruska sa po ôsmy raz prebojovala do finále Pohára federácie. Z ťažkej pozície po prvom dni 0:2 zdolala Slovensko. V rozhodujúcom zápase sa zverenky trénera Šamiľa Tarpiščeva stretnú s víťazom súboja Taliansko - Česko."