Main Content

Ideálna zostava 27. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 22. apríl 2013 12:27 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 27. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 27. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Po tomto kole sa situácia zamotáva na oboch póloch tabuľky, pretože Slovan pomaly stráca svoj náskok a o záchranu hrá stále viac mužstiev. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Slovan) – Reprezentačný brankár si vo víkendovom kole zachytal poriadne, čo nečakal ani sám. Nováčik z Myjavy hral aj v Bratislave veľmi dobre a nebol ďaleko od víťazstva, lenže Putnocký bol proti. Chytil štyri čisté šance hostí a jeho spoluhráči mu môžu ruky a nohy bozkávať, pretože nebiť jeho, tak by prehrali.

Obrancovia

Stef Wijlaars (Senica)
– Holandský futbalista v senických službách je spoľahlivým hráčom a v zápase s Trnavou pridal aj nadstavbu smerom dopredu. Na začiatku zápasu po Kalabiškovej pätičke trafil brvno, no gólu sa nakoniec dočkal, keď zvyšoval na 2:0. Mohol si pripísať aj asistenciu, ale Štepanovský jeho dobrý center nepremenil.

Oliver Práznovský (Ružomberok) – Mladý stopér dostal v Ružomberku veľkú ligovú šancu, ktorú zatiaľ naplno využíva. Je základným stavebným kameňom obrany klubu z Liptova a aj proti Košiciam hral dobre. K tomu pridal dva veľmi dôležité sklzy, ktorými možno zabránil gólu. Hlavne pri Viazankovej strele sa ukázal v plnej paráde.

Martin Černáček (Myjava) – Nováčik hral v Bratislave veľmi dobre, ale ťažko bolo vyberať z jeho radov nejakú individualitu, pretože Myjava hrala ako tím. Ale do dnešnej zostavy sme z jej farieb zaradili kapitána tímu, čím zároveň vzdávame hold celému tímu. Martin Černáček hral opäť spoľahlivo a Myjava aj vďaka nemu ťahá šesťzápasovú sériu bez prehry.

Stredopoliari

Miroslav Karhan (Trnava) – Slovenský rekordér v počte reprezentačných štartov sa ocitol v ostatnom období na lavičke náhradníkov. Ale v Senici mala Trnava na začiatku veľké problémy, ktoré skončili Karhanovým príchodom na ihrisko ešte v prvom polčase. S ním na ihrisko sa dej zápasu zmenil a podieľa sa aj na vyrovnávajúcom góle, lenže ani to nakoniec nestačilo.

Vratislav Gajdoš (Nitra) – Na začiatku jarnej časti nepodával také výkony, akých je schopný a ké od neho v Nitre čakajú. Po krátkom pobyte na lavičke náhradníkov sa už ďalšej šance chytil. Proti bývalým spoluhráčom z Banskej Bystrice sa mu darí, čo potvrdil aj cez víkend. Strelil víťazný gól a podiel má aj na treťom góle, ktorý zápas definitívne zlomil.

Miroslav Barčík (Žilina)
– Nastúpil síce iba v priebehu druhého polčasu, ale aj v tejto skrátenej porcií minút ukázal svoje veľkú dôležitosť pre Žilinu. Dovtedy bol Trenčín jasne lepší, ale s Barčíkom prišla kvalita aj do žilinskej hry. Vybojoval pokutový kop v kombinácií s červenou kartou a prihral na víťazný gól Majtána, ktorý znamenal prvé jarné víťazstvo Žiliny.

Štefan Zošák (Nitra) – Pod Zobor prišiel už v rozbehnutej jarnej časti, ale od prvých chvíľ ukazoval svoju futbalovosť, ktorou Nitre veľmi pomohol. V minulom kole zahodil veľkú šancu, ale proti Banskej Bystrici sa už gólu dočkal a nasmeroval ním nitriansku loď do trojbodového prístavu. Jeho gólová strela sa už presnejšie trafiť asi nedala.

Peter Štepanovský (Senica)
– Odchovanec bratislavského Slovana sa v jarnej časti ukazuje v dobrej fazóne. V najvyššej súťaži zažíva svoje najplodnejšie obdobie, ktoré ďalším gólom potvrdil aj proti Trnave. Otvoril skóre zápase, keď Divišovu prihrávku poslal do brány akrobaticky. Ale pokúsil sa aj o gól nožničkami z hranice šestnástky, čo nebol vôbec márny pokus.

Leandre Tawamba (Nitra) – Kamerunský futbalista sa stále viac rozohráva a určite mu pomáhajú aj slnečné lúče, ktoré zaliali Slovensko v posledných dňoch. Proti Banskej Bystrici prihral na druhý gól zápasu Gajdošovi, tretí sám dal a prihral aj do veľkých šancí, no Kaspřák a Šmehyl ich nepremenili. V závere zápasu vedel umne podržať loptu.

Útočník


Jan Kalabiška (Senica) – Český univerzál dostáva v posledných zápasoch príležitosť v útoku a svojou prácou na hrote pomohol svojmu mužstvu aj proti Trnave. Dobre sa zapájal do akcií a rozbehol aj jednu gólovú. Hoci Senica prišla o dvojgólový náskok, tak bol to práve Kalabiška, kto sa nechcel zmieriť s remízou. Jeho dobrá strela sa neujala, ale o chvíľu už rozhodol.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.