Main Content

Futbal: Dedeho prestup z Vasco da Gama do Cruzeira stopli

utorok, 23. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

Sao Paulo 23. apríla (TASR) - Brazílske ministerstvo financií zastavilo prestup futbalového obrancu Dedeho z Vasco da Gama do Cruzeira, hráč sa hodlá brániť právnou cestou. K transferu prišlo minulý týždeň, teraz ho však pre dlhy Vasca úradníci pozastavili.

"Kontrakt sa podpísal a operácia vykonala. Rešpektujeme dôvody, prečo k rozhodnutiu o pozastavení prestupu prišlo, ale Dede je futbalista a má právo vykonávať svoju profesiu," citovala agentúra Sinchua jeho agenta Giuliana Arandu.

Pôvodne sa očakávalo, že 24-ročný futbalista zakotví v Európe, záujem o jeho služby prejavili Chelsea Londýn a Inter Miláno. Úradujúci víťaz MS klubov FIFA Corinthians sa tiež snažil získať Dedeho potom, ako Vasco prejavilo záujem vylepšiť si klubový rozpočet.

Funkcionári Cruzeira, ktorý je dvojnásobným majstrom Brazílie, odmietli prezradiť finančné podrobnosti transferu. Rovnako neboli zatiaľ dostupné ani informácie o trvaní kontraktu.

Dede dostával v poslednom čase pravidelnú pozvánku do brazílskej reprezentácie a figuruje aj v nominácii trénera Felipe Scolariho na prípravný zápase s Chile, ktorý sa uskutoční 24. apríla v Belo Horizonte.