Main Content

Hokejbal: Bronz do Skalice, Martin štvrtý

utorok, 23. apríl 2013 07:56 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Bronz do Skalice, Martin štvrtý
Hokejbal: Bronz do Skalice, Martin štvrtý | zdroj: foto Adrian Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe odvety semifinálových zápasov. Favoriti potvrdili svoje výhry z minulého víkendu a obe série skončili už v sobotu. V Martine smútili po sľubnom začiatku, v Bratislave sa tešili domáci, ale aj hostia zo Skalice, ktorí získali pre Záhorie historicky prvú medailu.



Imperial Vitamins Martin (7) - Nitrianski Rytieri Nitra (1) 2:4 (2:0,0:1,0:3)

Góly: Bielený, Lipovský – Káčer, Slovák, R. Kašša, Haring

Na zápasy: 0:3, postupujú HBK Nitrianski rytieri


Domáci hokejbalisti začali pred návštevou roka vo veľkom štýle. Úvod bol v ich réžii. Skóre otvoril v 2.min Bielený, ktorý vystrelil a Petrík si loptu zrazil do vlastnej siete. Hneď na to hrali vitamíny presilovku, ktorú využil Lipovský a v 4.min bolo už 2:0. Martin pokračoval aj naďalej v kvalitnom hokejbale a početné publikum mohlo byť po prvej 15-minútovke spokojné. Druhá tretina bola vyrovnanejšia, Nitrania boli pohyblivejší, no Bohdaň v bráne chytal spoľahlivo. V 25.min mali presilovku domáci, no hostia šikovne napádali a Káčer po peknej kľučke znížil na 2:1. Tento moment sa ukázal ako zlomový. Domáci mali hneď potom veľkú šancu odskočiť majstrovi na rozdiel dvoch gólov, no Lipovský svoj únik nepremenil. Hostia boli aktívnejší a aj vďaka presilovkám boli častejšie pred bránou domácich. Do tretej tretiny išli domáci s jednogólovým náskokom, ktorý po pár sekundách zmazal Slovák. V presilovke napriahol spoza modrej a bolo vyrovnané. Následne mali možnosť početnej výhody domáci, no Petrík podržal nitriansky tím. Hra sa prelievala zo strany na stranu, Nitrania mali viac síl , čo využili v 41.min, keď sa pred bránou Bohdaňa dôrazom presadil Kašša. Opäť raz dokázal, prečo je viac než platný pre majstra. Martin vrhol všetky sily na posledné minúty, vypracoval si presilovú hru, Petrík však nepustil za svoj chrbát žiadnu loptu. Na druhej strane pri vabanku Martina pečatil víťazstvo a postup Nitranov do finále strelou cez celé ihrisko Harring. Pre Martin sa tak skončila séria v najkratšom možnom čase, kruto 0:3 na zápasy.



LG AZhokej Bratislava (6) - Hokejmarket Skalica (5) 8:1 (1:0,3:1,4:0)

Góly: B. Varga, Velčický po 2, Potoček, Kanich, Sedláček, Müller - Mikéska

Na zápasy: 3:0, postupuje LG AZhokej Bratislava

Bratislavčania nič nenechali na náhodu a úvod sa niesol v réžii červeno-čiernych. Brdečka bol oporou svojho tímu, no v 11.min nestačil na strelu Vargu, ktorý využil jeho zakrytý výhľad. Tento gól však domácich upokojil a Šurek v bráne domácich musel ukázať svoje kvality. Druhá tretina bola vyrovnaná, hostia čakali na svoju šancu, ktorá prišla v 23.min. Hostia využili chybu v rozohrávke domácich a Mikéska vrátil hosťom šancu na úspech. Tá sa o pár minút rozpadla, keď najprv Potoček a hneď potom kapitán Kanich zvýšili už na 3:1 a odpor hostí sa začal zmenšovať. Keď ešte do sirény zvýšil po peknej akcii Šulca pohodlne Varga, bolo rozhodnuté. Tretia tretina sa niesla v réžií domácich. V 32.min sa bekhendom presadil Sedláček, ktorý využil nahrávku Mikulčíka. O dve minúty už bol rozdiel päťgólový. Velčický využil svoju rýchlosť a po rýchlom brejku zvýšil už na 6:1. Nemohúcnosť hostí potvrdil domáci obranca Mϋller, ktorý v 37.min prešiel obranou hostí a strelou zápästím zvýšil už na 7:1. V tej istej minúte upravil na konečných 8:1 Velčický a v Bratislave sa tak mohli začať oslavy, pretože LG sa opäť po dvoch rokoch predstaví v extraligovom finále. K zápasu treba poznamenať úctyhodný fakt – počet vylúčených 0:0 ! Hostia tak napriek vyradeniu 0:3 na zápasy získali pre skalický hokejbal vytúženú a zaslúženú medailu.