Main Content

Futbal: Liverpool sa augustovým zápasom poďakuje Gerrardovi za oddanosť

utorok, 23. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Liverpool 23. apríla (TASR) - Vedenie FC Liverpool pripravilo na august benefičný zápas s gréckym Olympiakosom Pireus, prostredníctvom ktorého chce vzdať uznanie kapitánovi Stevenovi Gerrardovi za jeho oddanosť klubu.

Anglický reprezentant tak oslávi 15 rokov od svojho debutu v prvom tíme "The Reds". "Som poctený, že FC Liverpool pripravil zápas a najviac ma teší fakt, že Olympiakos akceptoval moje pozvanie. Myslím, že spravili správnu vec, keď sa rozhodli podarovať výťažok z akcie na charitu. Verím, že to bude skvelý zápas," cituje oficiálny klubový web svojho stredopoliara.

Výťažok zo stretnutia poputuje na Gerrardovu nadáciu, ktorá pomáha deťom a mladým ľuďom v núdzi. Predstavitelia Olympiakosu chcú venovať svoju časť zisku gréckym nadáciám.

"Je nám cťou zúčastniť sa na tomto zápase. Náš klub sa vždy snažil zapojiť do podobných akcií, ktoré podporujú charitu a ľudí v núdzi," uviedol prezident gréckeho klubu Evangelos Marinakis na margo stretnutia, ktoré je na programe 3. augusta.

Pre Gerrarda bude mať zápas špeciálnu príchuť aj preto, že v roku 2004 v zápase Ligy majstrov strelil Olympiakosu gól a posunul svoj tím do ďalšej fázy tejto súťaže.