Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (24.4.)

streda, 24. apríl 2013 06:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (24.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (24.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Hráč s číslom 20 na svojom drese zabezpečil v poslednom zápase v poradí už 20. titul pre Manchester United. Tým hráčom je holandský útočník Robin van Persie, ktorý v zápase proti trápiacej sa Aston Ville vsietil hattrick. Osem rokov v Arsenale mu titul unikal, no hneď vo svojom prvom roku v drese United sa mu ligový primát podarilo získať.

MANCHESTER UNITED: Po zisku titulu sa na trénera červených diablov sira Alexa Fergusona zosypala vlna pochvál. „On je tento klub a ja som šťastný, že som ho mohol zažiť“, vystavila pochvalu trénerovi ďalšia ikona United Ryan Giggs. Na Old Trafforde oslávili 20. ligový titul z toho 13 titulov získali hráči Manchestru United pod vedením 71-ročnej legendy.
 
MANCHESTER UNITED: Štastný lodivod nezastaviteľných diablov z Manchestru sir Alex Ferguson v návale émocií zložil poklonu holandskej predsezónnej posile Robinovi van Persiemu. „Jeho prínos pre tím je neskutočný. Robin patrí medzi desať najlepších útočníkov svojej generácie“, to sú slová trénera, ktorý má v Manchestri svoju vlastnú bronzovú sochu.
 
CHELSEA: Kolumbijský gólostroj Radamel Falcao je na futbalovom trhu žiadaný. O dvojnásobného víťaza Európskej ligy má veľký interes londýnska Chelsea. Tá je ochotná madridskému klubu ponúknuť okrem veľkorysej finančnej kompenzácie aj gólmana Thibauta Courtoisa. Belgický mladík je jednotkou medzi troma žrďami Atlética. Či však bude chcieť klub predať svoj útočný klenot, ktorý zatiaľ vsietil v tejto sezóne už 25 gólov, je otázne.
 
CHELSEA:  Klub zo Stamford Bridge potvrdil, že zaznamenal antisemitské úražky od svojich fanúšikov na adresu izraelského záložníka Yossiho Benayouna. Klub sa zatiaľ nevyjadril ako chce prípadných vinníkov potrestať.
 
LIVERPOOL: Podľa anglických médii by mohol nepoučiteľný Luis Suárez dostať stop až na 10 zápasov. Na stranu svojho krajana sa postavil tréner Brightonu Gustavo Poyet. Ten viní média z veľkej averzie voči liverpoolskemu útočníkovi. K rôznym nepríjemnostiam sa pridalo aj vyjadrenie samotného Branislava Ivanoviča, že Suárezovo ospravedlnenie neakceptuje.
 
MANCHESTER CITY: Brankár Joe Hart vyhlásil, že neúspech v tejto sezóne nenaruší odhodlanie Citizens získať ďalší titul v novej sezóne. Tím z Etihad Stadium však bude musieť ešte túto sezónu tvrdo bojovať o 2. miesto. Na City totiž doráža londýnsky Arsenal, ktorý na druhú priečku stráca päť bodov.
 

QUEENS PARK RANGERS: Londýnsky klub sa nechystá predať svojich najlepších hráčov ani vtedy, keď Londýnčania zostúpia do Championship. QPR na nezostupové priečky stráca 10 bodov, pričom do konca súťaže zostáva odohrať len 4 kolá. Preto je záchrana viacmenej nereálna. „Ak zostúpime, tak sa budeme snažiť o okamžitý návrat“, priznal tréner Harry Redknapp.