Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.4.)

streda, 24. apríl 2013 06:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLÉTICO MADRID: Kolumbijský gólostroj Radamel Falcao je na futbalovom trhu žiadaný. O dvojnásobného víťaza Európskej ligy má veľký interes londýnska Chelsea. Tá je ochotná madridskému klubu ponúknuť okrem veľkorysej finančnej kompenzácie aj gólmana Thibauta Courtoisa. Belgický mladík je jednotkou medzi troma žrďami Atlética. Či však bude chcieť klub predať svoj útočný klenot, ktorý zatiaľ vsietil v tejto sezóne už 25 gólov, je otázne.

VALENCIA a REAL SOCIEDAD: 28.apríla sa budú všetky oči v španielskej lige upínať na zápas medzi Valenciou a Realom Sociedadom. Vo vzájomnom zápase týchto manšaftov totiž pôjde o 4. miesto a tým pádom aj o miestenku do milionárskej Ligy majstrov. Lepšiu pozíciu budú mať hráči so San Sebastianu, ktorí budú hrať na domácom štadióne a pred svojim súperom majú 2 bodový náskok.

PRIMERA DIVISION: Futbalisti druholigového klubu Elche majú vykročené k historickému postupu do Priemera Division. Hráči juho- španielskeho celku majú 5 kôl pred koncom náskok 10 bodov.

ESPANYOL BARCELONA: Brankárska opora klubu z Barcelony Cristian Álvarez sa v poslednom ligovom zápase proti Getafe neštastne zranila v 73. munúte. Predpokladaná doba liečenia zraneného svalu sú tri týždne. Na barcelonské derby, ktoré sa odohrá na štadióne Espanyolu 29. mája by teda argentínsky gólman mal byť už trénerom k dispozícii.

ZARAGOZA: Tréner miestneho celku Manalo Jimenéz bude pravdepodobne odvolaný. Španielske média uvádzajú, že väz by mu mala zlomiť posledná porážka aragonského celku na pôde do vtedy poslednej Celty Vigo. Práve klub z Viga prenechal poslednú priečku pre zaragozský Real.

SEVILLA: V poslednom ligovom zápase sa v Seville odohrala nešportová situácia. Francúzsky stredopoliar Geoffrey Kondogbia totiž odmietol podať ruku brazílskemu útočníkovi Atlética Madrid Diegovi Costovi. 20- ročný Kondogbia to vysvetlil tým, že v predchádzajúcom meraní síl týchto súperov ho madridský futbalista rasisticky urážal.