Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (24.4.)

streda, 24. apríl 2013 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (24.4.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (24.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 CHICAGO: Duel Chicaga vo Vancouveri Canucks nedohral útočník „jastrabov“ Dave Bolland, ktorý sa predčasne z ľadu porúčal kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela.

 
CHICAGO: V spomínanom stretnutí Vancouveru s Chicagom chýbal v zostave hostí slovenský stredný útočník Michal Handzuš, ktorý zápas vynechal pre bližšie nešpecifikované zranenie. Či sa 36-ročný forward objaví v najbližšom dueli svojho celku na ľade nie je známe.
 
PHILADELPHIA: Generálny manažér Paul Holmgren vyvrátil špekulácie o tom, že by mal ruského gólmana Ilju Bryzgalova vykúpiť zo zmluvy. 32-ročný brankár má vo „Phily“ platnú zmluvu do roku 2020.
 
MINNESOTA: Minnesota Wild poslala na farmu dvojicu mladíkov a to Mikaela Granlunda a Jasona Zuckera. Z farmy do prvého tímu prichádzajú útočníci Jake Dowell a Stephane Veilleux.
 
ANAHEIM: V dueli Edmontonu s Anaheimom sa v zostave „káčerov“ neobjavil Bobby Ryan, ktorý do zápasu nenastúpil pre chrípku. Anaheim sa však po víťazstve 3:0 mohol radovať z divízneho titulu.
 
VANCOUVER: Divízne prvenstvo si vybojovali aj hokejisti Vancouveru Canucks, ktorí porazili Chicago Blackhawks 3:1 a stali sa tak víťazmi Severozápadnej divízie.
 
EDMONTON: Do zostavy Edmontonu Oilers sa vrátil Eric Belanger, ktorý vynechal uplynulých trinásť zápasov pre zranenie v dolnej časti tela. V zostave nahradil Magnusa Pääjärviho, ktorý je pre bližšie nešpecifikované zranenie nútene mimo hru.
 
COLUMBUS: Columbus Blue Jackets predĺžil kontrakt s útočníkom Mattom Calvertom, ktorý v organizácii Blue Jackets bude pôsobiť ďalšie dve sezóny. Calvert podpísal jednocestný kontrakt v celkovej hodnote 1,975 miliónov dolárov.
 
Novinky ohľadom blížiacich sa MS:
 
SLOVENSKO: Účasť na tohtoročných MS prisľúbil obranca Buffala Sabres Andrej Sekera, ktorý by sa mal k slovenskej reprezentácii pripojiť priamo v Helsinkách.
 
SLOVENSKO: Slovenský výber však neposilní bek Dominik Graňák, ktorý sa ospravedlnil pre zdravotné dôvody. 29-ročný čerstvý víťaz Gagarinovho pohára si chce oddýchnuť po náročnej sezóne.
 
SLOVENSKO: Tréner Slovenska Vladimír Vůjtek prejavil záujem o príchod útočníkov Tomáša Kopeckého a Mariána Gáboríka na MS. Napriek tomu, že Kopeckého trápia drobné zdravotné problémy, na šampionát by mal pricestovať. Gáborík so svojím Columbusom naďalej bojuje o účasť v play-off NHL.
 
NEMECKO: Prvú výraznejšiu posilu hlási reprezentácia Nemecka. Na MS s nemeckou výpravou pocestuje bek Buffala Sabres Christian Ehrhoff, ktorý v tejto sezóne odohral 45 duelov so ziskom 22 kanadských bodov. Nemeckú reprezentáciu by mal posilniť aj Marcel Goc z Floridy Panthers. Bližšie informácie ohľadom jeho účasti na MS však nie sú známe.
 
ČESKO: Skúsený veterán Martin Straka sa nepripojí k českej reprezentácii. Lodivodovi Aloisovi Hadamczikovi sa ospravedlnil z dôvodu únavy a zaneprázdnenosti. Straka má povinnosti vo svojom klube z Plzne, v ktorom plní úlohu generálneho manažéra a zároveň aj majiteľa.
 
ČESKO: Český výber síce neposilní skúsený Martin Straka, no k tímu sa pripojí tohtoročný dvadsaťgólový strelec Philadelphie Flyers Jakub Voráček.