Main Content

Tomáš Slovák proti Bielorusom po boku Mezeia

streda, 24. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Tomáš Slovák proti Bielorusom po boku Mezeia
Tomáš Slovák proti Bielorusom po boku Mezeia | zdroj: TASR

Bratislava 24. apríla (TASR) - K slovenskej hokejovej reprezentácii pred turnajom Slovakia Cup sa pripojil už aj obranca HC Plzeň Tomáš Slovák. Novopečený český extraligový majster prišiel do Bratislavy v utorok večer a v stredu si prvýkrát zatrénoval so spoluhráčmi z národného tímu.

Slovák si v prebiehajúcej sezóne zahral za národný tím na februárovom Turnaji troch krajín v nórskom Stavangeri. Pozvánke od trénera Vladimíra Vůjteka sa potešil. "Veľmi som sa tešil na chalanov a starú partiu. Už počas play off som v kútiku duše myslel na reprezentáciu. Som rád, že som späť," povedal po stredajšom tréningu 30-ročný zadák, ktorý v prvej obrannej dvojici nastupoval s Branislavom Mezeiom. "S Braňom som hral už na turnaji v Nórsku a mali by sme spolu nastúpiť aj vo štvrtok v prvom zápase na Slovakia Cup-e proti Bielorusku."

Košický odchovanec sa postaral v rozhodujúcom siedmom súboji finále play off českej extraligy na ľade Zlína o dramatické rozuzlenie, keď sa v samom závere riadneho hracieho času priznal k teču puku, zmenil verdikt rozhodcov a vďaka jeho čestnému prístupu súper vyrovnal 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Plzeň napriek tomu získala titul, v 97. minúte rozhodol o triumfe Martin Straka. "Ľudia a médiá rozoberajú toto gesto viac, akoby som čakal. Ja to nepovažujem za nič výnimočné. Bol to hokejový moment, ktorý vyplynul z hry. Na ľade sa to celkom ináč vyvíja, ako v televízii," vrátil sa k situácii Slovák.

Práve kvôli reprezentácii si musel skrátiť oslavy titulu, ktoré teraz sleduje už len na diaľku. "Spoluhráči ma telefonicky informujú, ako sa to vyvíja. Viem, že boli v plzenskom pivovare, ja som si tie oslavy až tak neužil," dodal.