Main Content

Futbal-ME17: Pecko do konečnej nominácie na finálový turnaj povolal 4 legionárov

streda, 24. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Bratislava 24. apríla (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov Ladislav Pecko zverejnil v stredu konečnú nomináciu na finálový turnaj majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie na Slovensku. Turnaj sa bude konať od 5. do 17. mája v slovenských mestách Žilina, Dubnica nad Váhom, Nitra a Zlaté Moravce.

Pecko bude mať v tíme štyroch legionárov. Sú nimi brankár Marek Rodák (FC Fulham), Attila Varga (Juventus Turín), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur) a Tomáš Zázrivec (Aston Villa). Kapitánom je Lukáš Haraslín z ŠK Slovan Bratislava. Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Mladí Slováci budú na podujatí usilovať nielen o čo najlepší výsledok na turnaji, ale aj o postup na jesenné majstrovstvá sveta v Spojených arabských emirátoch. Na tie postúpi 6 najlepších tímov z ôsmich účastníkov.

Slovenská reprezentácia sa predstaví v A-skupine A proti Rakúsku (5. mája o 14.30 v Dubnici nad Váhom), Švajčiarsku (8. mája o 18.00 v Žiline) a Švédsku (11. mája o 16.30 v Žiline). Vstupné na všetky zápasy finálového turnaja v skupine je 1 euro. Semifinálové zápasy sa uskutočnia 14. mája (16.00 a 20.30) v Žiline, finále je na programe 17. mája (18.00) v Žiline. Vstupné na zápasy semifinále a finále sú 2 eurá.

nominácia SR 17 na finálový turnaj ME 2013 na Slovensku:

brankári: Martin Junas (FK Senica), Juraj Semanko (1. FC Slovácko)

obrancovia: Denis Vavro, Andrej Kadlec (obaja MŠK Žilina), Michal Vodecký, Šimon Kupec (obaja FK Dukla Banská Bystrica), Erik Otrísal (FK Senica), Attila Varga (Juventus Turín)

stredopoliari: Martin Slaninka, Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur), Lukáš Haraslín (ŠK Slovan Bratislava), Nikolas Špalek (FC Nitra), Tomáš Zázrivec (Aston Villa)

útočníci: Martin Vlček (AS Trenčín), Tomáš Vestenický (FC Nitra), Lukáš Čmelík (MŠK Žilina)

náhradníci:

brankári: Filip Bajza (MŠK Žilina), Marek Rodák (FC Fulham)

obrancovia: René Kotrík (FC Nitra), Adam Brix (MFK Dubnica), Michal Sipľak, David Berežný (obaja Partizán Bardejov)

stredopoliari: Juraj Chvátal, Marek Rajník (obaja FK Senica), František Lády (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Holečka (FC ViOn Zlaté Moravce)

útočníci: Lukáš Tóth (MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Slávik (MFK Dubnica)

Realizačný tím

tréner: Ladislav Pecko

asistenti: Juraj Bútora, Štefan Rusnák

tréner brankárov: Ivan Pilip

kondičný tréner: Michal Lacena

mentálny tréner: Miroslav Mackulín

lekár: Jozef Mada

masér: Jozef Novák

videoanalytik: Michal Slyško

technický vedúci: Jozef Paršo ml.