Main Content

Futbal: Panathinaikos Atény povedie v novej sezóne Anastasiou

streda, 24. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Atény 24. apríla (TASR) - Grécky futbalový klub Panathinaikos Atény povedie od budúcej sezóny ako hlavný tréner Giannis Anastasiou. Ten doteraz pôsobil na poste asistenta, uviedla agentúra Reuters.

Štyridsaťročný bývalý grécky reprezentant nahradí vo funkcii Giannisa Vonortasa, ktorý bol dočasným trénerom v posledných týždňoch. Vonortas sa vráti pracovať do klubovej mládežníckej akadémie. Pred Anastasiouom, ktorý má za sebou úspešnú hráčsku kariéru v Grécku, Holandsku a Belgicku, bude stáť jasná úloha nechať zabudnúť na katastrofálnu aktuálnu sezónu. "Zelení" v nej skončili v lige na 6. mieste a prvýkrát od roku 1997 budú chýbať v budúcom ročníku európskych pohárových súťaží. Vonortas viedol tím v posledných troch zápasoch sezóny, počas ktorej sa na lavičke Panathinaikosu vymenili Španiel Fabri, Argentínčan Juan Ramon Rocha a Jesualdo Ferreira z Portugalska.

Anastasiou už v Panathinaikose trénoval, v rokoch 2008 až 2010 robil asistenta Holanďanovi Hen Ten Cateovi. V januári 2013 zasadol na lavičku Readingu v anglickej Premier League, no skončil v ňom 11. marca.