Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (25.4.)

štvrtok, 25. apríl 2013 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (25.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (25.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Nový futbalový majster Anglicka je rozhodnutý v letnom období poriadne rozmútiť európske prestupové vody. Na muške má anglický obor okrem iného aj Radamela Falcaa z Altética Madrid alebo Roberta Lewandowského z Dortmundu. Prestup oboch hráčov bude súvisieť aj s predĺžením resp. nepredĺžením zmluvy pre Wayne Rooneyho. V prípade Falcaa je v hre o jeho služby aj FC Chelsea.

MANCHESTER UNITED: Fanúšikov Manchestru United potešila správa, podľa ktorej by mal obranu ich milovaného klubu aj naďalej dirigovať Rio Ferdinand. Klub sa podľa informácií z ostrovov s hráčom dohodol na jednoročnom kontrakte.

MANCHESTER CITY: Podľa anglických médií je prestup uruguajského bombardéra Édinsona Cavaniho z Neapola na Etihad Stadium hotovou vecou. Prestupová čiastka by mala dosahovať úctihodných 60 miliónov libier.

CHELSEA: Londýnsky klub zintenzívnil svoju snahu o vymoženie finančnej kompenzácie od svojho bývalého hráča Adriana Mutu. Rumunský internacionál dostal vyhadzov z klubu v roku 2004 po tom, čo bol pozitívne testovaný na kokaín. Chelsea po ňom požaduje celkovo 14,5 milóna libier ako kompenzáciu za vynaložené prostriedky súvisiace s jeho príchodom na Stamford Bridge.

LIVERPOOL: Odhady, že Luis Suárez dostane exemplárny trest sa potvrdili. Futbalová Asociácia totiž udelila  problematickému útočníkovi Liverpoolu 10 zápasový dištanc. Je možné, že uruguajský hráč odohral proti Chelsea svoj posledný zápas v drese „The Reds“. V Anglicku sa totiž špekuluje o jeho odchode z Anfiel Road.

STOKE CITY: Brankár zostupom ohrozeného klubu z Britannia Stadium Asmir Begovic vyjadril túžbu zostať aj naďalej vo svojom terajšom pôsobisku. „Samozrejme, že som štastný. Keď pravidelne hrávate v najlepšej lige sveta, tak sa cítite úžasne. Chcem tu zostať“, vyjadril svoj názor bosniansky gólman. O jeho služby sa začali intenzívnejšie zaujímať Chelsea a Arsenal.

TOTTENHAM: Kráľovský klub z Madridu je v letnom prestupovom období ochotný za každú cenu získať Garetha Balea z Tottenhamu. Za waleského reprezentanta je biely balet ochotný zaplatiť 45 miliónov libier. Ako hráčsku kompenzáciu španielsky klub ponúka buď argentínčana Ángela Di Maríiu alebo jeho krajana Gonzala Gerarda Higuaína.

TOTTENHAM: V prípade, že kohúti v lete prídu o svojho kanoniera Garetha Balea sú pripravení siahnúť po argentínskom útočníkovi Lisandrovi Lopézovi z Lyonu.