Main Content

Volejbal: Humenčanom nevyhovuje Hant Aréna, UNICEF to chce využiť a získať titul

štvrtok, 25. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Humenné 25. apríla (TASR) - Volejbalisti Chemesu Humenné v piatom finálovom stretnutí odvrátili hrozbu konca sezóny, keď na domácej palubovke zdolali presvedčivo VT UNICEF Bratislava. Zverenci Richarda Vlkolinského dominovali predovšetkým na podaní a príjme a tieto herné činnosti by si radi zachovali i do bratislavskej Hant Arény, kde sa budú domáci v sobotu 27. apríla pokúšať uzavrieť finálovú sériu.

"Dá sa povedať, že súper už mal majstrovskú náladu, čo je v športe dosť nepríjemné. Ale vďaka hale, domácemu prostrediu sa nám to podarilo," uviedol po zápase Jakub Joščák a pokračoval: "Ubránili sme kľúčových hráčov, teda smečiarov, ktorí robia väčšinu bodov a to určite rozhodlo."

Rodák zo Zvolena priznal, že bratislavská Hant Aréna Humenčanom príliš nevyhovuje. "Je to tak. Hala je tam nižšia, ak to odhadnem možno päť až šesť metrov, ak to nepreženiem. Možno aj to je jeden z prvkov, ktorý nám nevyhovuje a uvidíme, či sa nám podarí zohnať halu niekedy v piatok pred sobotňajším zápasom. Predpokladám, že oni budú mať nôž na krku, keďže v Humennom si veľmi neveria," zamyslel sa Joščák.

Napriek týmto skutočnostiam sú "chemesáci" odhodlaní zabojovať na pôde súpera a preniesť si z piateho duelu iba pozitíva. "Zrejme tú trpezlivosť na bloku ako aj na protiútoku, keďže sú chalani veľmi vysokí a našim smečiarom sa ťažšie presadzuje. Výškové parametre sú jednoznačne na strane Bratislavy," skonštatoval Joščák.

Bratislavčania vzdorovali súperovi v úvodných dvoch setoch, ale tretí už bol jednoznačne v réžii domáceho klubu. "V treťom sete sme už boli v kŕči a nevedeli sme sa z toho dostať. Ako sme sa doteraz vždy dostali z ťažkých situácií, tak nám to teraz nevychádzalo. Humenné bolo v laufe, vychytalo veľa lôpt, no ťažkú hlavu si z toho nerobíme, doma totiž urobíme všetko preto, aby sme zvíťazili," zaželal si kapitán UNICEF-u Daniel Končál.

Ten si je vedomý toho, že Hant Aréna nevyhovuje ich súperom a sila mužstva rastie aj vďaka tomuto aspektu. "Samé sa to určite nevyhrá, ale doma sme silní. Jednak možno aj na základe haly, že trošku sa tam iným tímom horšie hrá. Sebavedomie budeme mať omnoho väčšie, v podstate máme dva mečbaly a doma urobíme všetko preto, aby sme to ukončili. Vieme, že v Humennom sa hrá zle a v siedmom zápase sa potom môže stať hocičo," povedal Končál.