Main Content

České média: Slovenská facka číslo dva

štvrtok, 26. august 2010 10:01 | Autor: TASR

Prvé ohlasy českých médií na odvetný zápas play-off (4. predkolo) futbalovej ligy majstrov 2010/2011 MŠK Žilina - Sparta Praha (1:0):

Blesk: "Hanba namiesto miliónov! Sparta prehrala aj v Žiline. Koniec nádejam. Čo chce Sparta, ak nedá ani penaltu?! Liga majstrov je len pre vyvolených a tam jednoducho súčasná Sparta nepatrí. Vôbec to nevyzeralo tak, že má trikrát väčší rozpočet ako Žilina, ktorá si postupom zabezpečila svoj rozpočet už na dva roky dopredu."

Sport: "Au! Slovenská facka číslo dva. Slovenskí futbalisti si zo svojich českých súperov urobili fackovacích panákov. Reprezentácia najskôr zatarasila českému národnému tímu cestu na majstrovstvá sveta a teraz prišiel ďalší úder na klubovej úrovni: Žilina sa prebojovala na úkor Sparty do Ligy majstrov... Ak chce Sparta napraviť katastrofálny vstup do sezóny, musia prísť razantné zmeny. Padne kouč Chovanec?"

Mediafax: "Sparta predviedla v Žiline lepší výkon ako pred týždňom v Prahe, ale na súpera nemala. Slovenské mužstvo malo situáciu pod kontrolou a zaslúžene postupuje do Ligy majstrov. Pre Spartu, ktorá nastúpila v improvizovanej zostave s novou stopérskou dvojicou Hoheneder - Hejda a s 18-ročným Krejčím na ľavej strane zálohy sa nádej prebojovať sa do hlavnej fázy Ligy majstrov skončila v 19. minúte."

iDnes.cz: "Liga majstrov v Česku nebude, raduje sa Slovensko. Sionko nedal, potom trafil Ceesay. Ani penalta nepomohla: Žilina - Sparta 1:0. Futbalisti Sparty v žilinskej odvete nedokázali otočiť nepriaznivé skóre."

Lidovky.cz: "Žilina oslavuje postup do Ligy majstrov, Sparťania nedali gól ani z penalty. Trápenie, totálna psychická deštrukcia. Futbalisti Sparty nezvládli svoj boj o postupový zázrak."

eFotbal.cz: "Sparta svoje šance nepremenila, do Ligy majstrov ide Žilina. Napriek mnohým gólovým príležitostiam, ktorých premieňanie bolo desa hrôza, sa český majster z postupu do milionárskej súťaže neradoval. Fanúšikom neostáva nič iné iba pri televíznych prenosoch podporovať hŕstku českých hráčov v zahraničných kluboch."

Právo: "Zázrak sa nekonal, Ceesay dorazil Spartu. Sparta prehrala so Žilinou aj v odvete play-off Ligy majstrov, Kladrubský nepremenil penaltu."

SITA
© WEBNOVINY